Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu foto

ZIDURI DE ŞCOALĂ

ta1Urmare a discuţiilor purtate cu consilierul local Traian Andronachi, consilier UNPR- în Consiliul Local al municipiului Rădăuţi, ca urmare a verificărilor efectuate în calitatea sa de preşedinte al comisiei de cultură, învăţământ, educaţie şi sport din cadrul Consiliului Local Rădăuţi, a reieşit că o parte din imobilele destinate sistemului educaţional de pe raza localităţii sunt ţinute cu greu pe linia de plutire de către conducătorii acestor unităţi, majoritatea sesizărilor acestora către primarul municipiului fiind tratate cu lipsa de interes.
Deşi şcoala începe la 17 septembrie, primarul Aurel Olărean a refuzat să promoveze în cadrul Consiliului Local o hotărâre prin care să fie alocate fonduri pentru dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea unităţilor de învăţământ, astfel încât directorii acestor instituţii se descurcă prin forţe proprii pentru a asigura igienizarea spaţiilor şcolare.
În ceea ce priveşte soarta Colegiului E. Hurmuzachi, emblematic pentru urbe şi inclus în patrimoniul local, dispreţul manifestat de către domnul Primar este vizibil prin starea precară a acoperişului imobilului principal, acoperiş care stă să cadă pe elevi şi profesori.
Din discuţii a reieşit că primarul Olărean a refuzat să aloce fonduri pentru repararea acoperişului acestei instituţii însă prin sesizările efectuate de către director către minister, la nivelul anului 2010, s-a obţinut o finanţare guvernamentală, însă firmă care a preluat lucrarea e în procedura falimentului tocmai din cauza multelor lucrări contractate cu statul – lucrări care nu au fost plătite. La nivelul anului 2011, în baza sesizărilor acestei unităţi de învăţământ, primarul Aurel Olărean a distribuit colegiului în cauză suma de 1 leu că buget, urmând că ulterior să revină cu “rectificări bugetare”. Prin hotărâre de consiliu local, unităţii de învăţământ i-au fost atribuite fonduri însemnate (pentru reparaţii la acoperiş 500.000 lei) pentru anul 2012, însă până la acest moment Primăria nu a demarat procedura licitaţiei, iar cum iernile la noi sunt grele, nu e exclus că acoperişul să se prăbuşească.
În situaţii oarecum similare se afla Şcoala nr 2 şi Şcoala nr 4 “Regina Elisabeta” din Radauti – şcoală cu valoare de patrimoniu, care se degradează lent dar sigur din cauza lipsei alocărilor financiare din partea administraţiei locale.
Chiar dacă a invocat mereu lipsa fondurilor pentru scoli – în toamna anului 2011 primarul Aurel Olărean a contractat cu Kamer Build Company SRL (n.r. – Firma lui Vasilică Puscasu – extrădat în Austria la începutul anului pentru a fi judecat) lucrări de asfaltare a terenurilor de sport ale şcolilor nr 2 şi 3 din Rădăuţi – lucrări efectuate în câteva ore şi care, în contextul situaţiei din teren se prezintă într-o stare deplorabilă. Deşi lucrările (dacă le putem numi aşa) au fost realizate fără a fi bugetate şi aprobate în consiliul local, datoria administraţiei pentru firma sus amintită există şi mai devreme sau mai târziu va trebui plătită.
Reamintim cititorilor ” grija ” primarului pentru meseria de dascăl, respectiv faţă de actul de învăţământ – anul trecut, tot pe vremea aceasta, profesorii au vrut să protesteze în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de “ajutorul” administraţiei vis a vis de unităţile de învăţământ an de an.
Nu este exclus ca anul acesta, văzând “respectul” cu care îi tratează Olărean, să îşi pună intenţiile în practică, şi nu ştim cine şi cu ce argumente contrare le-ar putea stăvili furia.

Sfătuitorul Local 

 

 

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro