Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele

VIRUS CU APA RECE

{youtube}ak7s0sBYzfA{/youtube} Daca americanii sunt prapastiosi metodele romanesti sunt eficiente.  Singurele căi de intrare a virusului în organism sânt nările şi gura. Într-o epidemie globală de natura asta, este aproape imposibil să nu vii în contact cu H1N1, în ciuda tuturor precauţilor. Contactul cu H1N1 nu este o problemă aşa de mare pe cât este proliferarea lui. Când eşti încă sănătos şi nu ai niciun simptom de infecţie cu H1N1, ca să previi înmulţirea lui , agravarea şi dezvoltarea infecţiilor secundare, trebuie să urmezi câţiva paşi simpli, pe care-i poţi face foarte uşor,  (în loc să te gândeşti cum să faci stocuri de medicamente ca N95 sau Tamiflu !). Sfaturi:

1. Spală-te frecvent pe mâini ( pe asta au insistat şi comunicatele oficiale)
2. Tine-ţi mâinile departe de faţă…nu iţi atinge faţa tot timpul… Rezista tentatiei să-ţi pui mâinile pe faţă. Fă-o numai dacă trebuie sa manânci sau să te speli pe faţă.
3. Fă gargară de doua ori pe zi cu apă sărată ( foloseşte Listerine sau ser fiziologic, dacă nu vrei apă sărată). Virusului H1N1 îi ia vreo 2-3 zile după infectarea iniţială a gâtului sau cavitaţilor nazale să prolifereze şi să provoace simptomele caracteristice. Gargara simplă previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apă cu sare are acelaşi efect la o persoană sănătoasă cum are Tamiflu la o persoană deja infectată. Nu subaprecia această metodă simplă şi ieftină de prevenire, pentru că are un efect binefăcător.
4. Similar celor de la aliniatul 3., curaţaţi-vă nările, cel puţin o data pe zi, cu apă sărată călduţă sau cu hydrogen peroxide. Nu toată lumea e buna la Jala Neti sau Sutra Neti ( ceva mişcări de yoga cred…) care-ţi curăţă nările. Suflându-ţi nasul, uşurel, o dată pe zi şi spălându-ţi  nările cu vată îmbibată cu apă sărată călduţă faci o acţiune efectivă şi eficientă  în diminuarea proliferării virusului.
5. Foloseşte mâncărurile bogate în vitamina C (citrice) ca să-ţi întăreşti imunitatea personală. Dacă îţi suplimentezi dieta cu vitamina C, ia şi zinc ca să-i măreşti absorbţia.
6. Bea cât mai multe băuturi calde (limonada, ceai, cafea). Băutul de lichide calde are deasemenea efect binefăcător. Aceste lichide spală virusul din gât ducându-l în stomac unde acesta nu poate supravieţui.

 

Miss Pighi’s Flu

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro