Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele

VIRUS CU APA RECE

{youtube}ak7s0sBYzfA{/youtube} Daca americanii sunt prapastiosi metodele romanesti sunt eficiente.  Singurele căi de intrare a virusului în organism sânt nările şi gura. Într-o epidemie globală de natura asta, este aproape imposibil să nu vii în contact cu H1N1, în ciuda tuturor precauţilor. Contactul cu H1N1 nu este o problemă aşa de mare pe cât este proliferarea lui. Când eşti încă sănătos şi nu ai niciun simptom de infecţie cu H1N1, ca să previi înmulţirea lui , agravarea şi dezvoltarea infecţiilor secundare, trebuie să urmezi câţiva paşi simpli, pe care-i poţi face foarte uşor,  (în loc să te gândeşti cum să faci stocuri de medicamente ca N95 sau Tamiflu !). Sfaturi:

1. Spală-te frecvent pe mâini ( pe asta au insistat şi comunicatele oficiale)
2. Tine-ţi mâinile departe de faţă…nu iţi atinge faţa tot timpul… Rezista tentatiei să-ţi pui mâinile pe faţă. Fă-o numai dacă trebuie sa manânci sau să te speli pe faţă.
3. Fă gargară de doua ori pe zi cu apă sărată ( foloseşte Listerine sau ser fiziologic, dacă nu vrei apă sărată). Virusului H1N1 îi ia vreo 2-3 zile după infectarea iniţială a gâtului sau cavitaţilor nazale să prolifereze şi să provoace simptomele caracteristice. Gargara simplă previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apă cu sare are acelaşi efect la o persoană sănătoasă cum are Tamiflu la o persoană deja infectată. Nu subaprecia această metodă simplă şi ieftină de prevenire, pentru că are un efect binefăcător.
4. Similar celor de la aliniatul 3., curaţaţi-vă nările, cel puţin o data pe zi, cu apă sărată călduţă sau cu hydrogen peroxide. Nu toată lumea e buna la Jala Neti sau Sutra Neti ( ceva mişcări de yoga cred…) care-ţi curăţă nările. Suflându-ţi nasul, uşurel, o dată pe zi şi spălându-ţi  nările cu vată îmbibată cu apă sărată călduţă faci o acţiune efectivă şi eficientă  în diminuarea proliferării virusului.
5. Foloseşte mâncărurile bogate în vitamina C (citrice) ca să-ţi întăreşti imunitatea personală. Dacă îţi suplimentezi dieta cu vitamina C, ia şi zinc ca să-i măreşti absorbţia.
6. Bea cât mai multe băuturi calde (limonada, ceai, cafea). Băutul de lichide calde are deasemenea efect binefăcător. Aceste lichide spală virusul din gât ducându-l în stomac unde acesta nu poate supravieţui.

 

Miss Pighi’s Flu

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro