Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu foto

reabilitare zona centrală

Zona centrală a municipiului Rădăuţi trebuie reabilitată integral şi pusă în valoare.
Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, preşedinte al PSD Rădăuţi, consideră că zona centrală a municipiului Rădăuţi va trebui reabilitată integral şi pusă în valoare astfel încât să redevină un punct de atracţie atât pentru locuitori cât şi pentru turişti. „Programul meu de dezvoltare a municipiului Rădăuţi vrea să redea strălucirea acestui important oraş al Bucovinei care, din păcate, a decăzut în ultimii ani şi care riscă, altfel, să-şi continue declinul”, a spus Nistor Tătar. El a declarat că nu se poate ca oraşul în care se află cea mai veche construcţie bisericească din zid din Moldova, locul unde este înmormântat întemeitorul Moldovei, Bogdan I, să nu fie un centru de atracţie turistică. „Patrimoniul istoric de importanţă naţională se degradează sub ochii noştri şi nu este promovat şi valorificat la adevărata valoare”, a spus Nistor Tătar.

 
El a subliniat că proiectul său este unul mai larg şi prevede, în primul rând, punerea în valoare a zonei centrale, având ca punct principal Mănăstirea Bogdana.
Mai mult, Nistor Tătar a spus că proiectul amplu pe care l-a elaborat presupune refacerea zonei centrale astfel încât acestea să redea strălucirea de altă dată a oraşului, care l-a determinat pe Nicolae Iorga să afirme că „Rădăuţii dau cu adevărat icoana unui târg galiţian”.
„Realizarea acestui proiect va face din centrul municipiului o zonă de interes pentru turişti, care să genereze beneficii şi cu care să ne mândrim”, a menţionat candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.
Nistor Tătar a explicat că pentru ca acest proiect amplu să fie realizat este nevoie ca centrul municipiului să fie eliberat de funcţii nespecifice.Totodată, vor fi modernizate aleile pietonale, vor fi reabilitate clădirile din fondul privat şi propriu precum şi clădirile de patrimoniu.
„După finalizarea acestui important proiect care va schimba complet faţa oraşului vom începe acţiuni de promovare agresive pentru atragerea de turişti atât din ţară cât şi din străinătate”, a mai spus Nistor Tătar.
Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro