Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Rulotă din Slovenia confiscată la vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au identificat și indisponibilizat o autorulotă marca Fiat Ducato,  fabricație 2021, în valoare de 60.000 de euro, ce figura în bazele de date ca fiind căutată de autorităţile din Slovenia.

În data de 03 octombrie, în jurul orei 09.00 în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat la control, pe sensul de ieșire din România, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean sârb, în vârstă de 42 de ani, la volanul unei autorulote marca Fiat Ducato, an fabricație 2021, cu număr de înmatriculare specific Sloveniei. În autorulotă se mai afla în calitate de pasager, tot un cetățean sârb, în vârstă de 60 de ani.

Cei doi cetățeni sârbi au declarat polițiștilor de frontieră că se deplasează în Ucraina, în orașul Odessa, în scop turistic.

Cu ocazia formalităților de frontieră specifice și în bazele de date, polițiștii au constatat că procura prezintă suspiciuni cu privire la autenticitate, iar autovehiculul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă, în aceeași zi, adică în 03.10.2021 de autoritățile din Slovenia.

În urma verificărilor efectuate, dar și a cooperării internaționale cu autoritățile din Slovenia, s-a constatat că șoferul sârb a închiriat autorulota cu o carte de identitate croată falsă pentru a se plimba cu aceasta prin toată Europa, ulterior și-a făcut rost și de o procură falsă pentru a ieși din spațiul UE, document care a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră din P.T.F. Siret.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuireautorulota în valoare de 294.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se efecteazî cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro