Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu foto

respectul față de cetățeni

Nistor Tatar: Modernizarea municipiului Rădăuţi va ajunge la fiecare locuinţă în parte. Respectul faţă de rădăuţeni stă la baza programului meu de primar.
Preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tatar, a declarat că respectul faţă de rădăuţeni stă la baza programului său de primar al municipiului Rădăuţi şi că, imediat după ce va fi ales primar, rădăuţenii vor constata că administraţia locală poate să soluţioneze problemele locuitorilor, că se poate ca un oraş să aibă străzi modernizate, alei frumoase, locuri de parcare, spaţii verzi bine întreţinute sau locuri de joacă moderne şi sigure pentru copii.
Tatar a spus că va pune în aplicare un proiect de dezvoltare şi înfrumuseţare pentru fiecare cartier din municipiu, subliniind că modernizarea va începe de la fiecare locuinţă în parte.„Avem nevoie acum de un proiect de oraş care să fie pus în aplicare de oameni cu experienţă în administraţie pentru a repune pe făgaşul normal ceea ce s-a făcut greşit în ultimii ani. Alături de mine se află o echipă puternică, unită, din care fac parte tineri profesionişti, persoane care au dovedit că fac performanţă în domeniile lor de activitate şi care îşi doresc să pună în faţă binele comun al rădăuţenilor”, a spus Nistor Tatar.

El a arătat că, din păcate, în ultimii ani, încrederea rădăuţenilor în Primărie a ajuns la un nivel de neacceptat şi a spus că va reface această legătură între locuitori şi administraţia publică locală atât prin modul de acţiune cât şi prin proiectele care le va realiza.Toate străzile şi trotuarele din Rădăuţi trebuie modernizate şi amenajate parcări în cartiere, dar şi în zona centralăNistor Tatar, a explicat că situaţia actuală a infrastructurii rutiere din municipiul Rădăuţi este inadmisibilă şi că toţi rădăuţenii sunt afectaţi, iar această stare de disconfort major trebuie soluţionată cât mai repede.

„De aceea am un proiect cu termene clare pentru modernizarea străzilor, a trotuarelor şi amenajarea de locuri de parcare în cartiere şi în zona centrală, dar şi a staţiilor de transport public de călători”, a declarat Nistor Tatar care a precizat că un alt important proiect este cel de finalizare a centurii ocolitoare a municipiului astfel încât camioanele de mare tonaj să nu mai fie nevoite să circule prin oraş.

Mai mult, pentru ca toată problematica infrastructurii rutiere să fie rapid remediată, el va înfiinţa în Primări un compartiment de administrare a străzilor, trotuarelor şi parcărilor.Zona centrală a municipiului Rădăuţi trebuie reabilitată integral şi pusă în valoareNistor Tatar a mai spus că programul său de dezvoltare a municipiului Rădăuţi vrea să redea strălucirea acestui important oraş al Bucovinei şi consideră că e inadmisibil ca oraşul în care se află cea mai veche construcţie bisericească din zid din Moldova, locul unde este înmormântat întemeitorul Moldovei, Bogdan I, să nu fie un centru de atracţie turistică.

El a subliniat că proiectul său este unul mai larg şi prevede, în primul rând, punerea în valoare a zonei centrale, având ca punct principal Mănăstirea Bogdana astfel încât acestea să redea strălucirea de altă dată a oraşului.

Totodată, vor fi modernizate aleile pietonale, vor fi reabilitate clădirile din fondul privat şi propriu precum şi clădirile de patrimoniu.Rădăuţi trebuie să revină un oraş verde, fără poluare. Vom face noi spaţii verzi, reamenajăm parcurile şi pregătim infrastructura pentru autoturisme electriceNistor Tatar a precizat că programul său pentru Rădăuţi prevede că municipiul va deveni în următoarea perioadă un oraş verde în care nivelul poluării să fie cât mai mic arătând că, din păcate, rădăuţenii trăiesc într-un oraş mult prea poluat, cu spaţii verzi insuficiente. 

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a explicat că pentru a soluţiona această problemă, proiectele prioritare sunt de optimizare a circulaţiei, a transportului local şi mai ales cel de tranzit, ceea ce va duce la diminuarea nivelului de poluare. 

„Vom acţiona pentru creşterea suprafeţei de spaţii verzi, de protejare a resurselor naturale, vom reamenaja parcurile existente şi vom crea altele noi pentru a readuce factorii de mediu la valorile normale”, a mai declarat Nistor Tatar.El a subliniat că pentru că aceste activităţi trebuie să fie judicios gestionate, va înfiinţa în Primărie un serviciu specializat de spaţii verzi în cadrul căruia va funcţiona un compartiment specializat în arhitectură peisagistică. 

Tatar a ţinut să menţioneze că nu în ultimul rând, pentru reducerea noxelor va încuraja dezvoltarea sistemului local de transport auto electric şi va acţiona pentru înfiinţarea infrastructurii necesare autoturismelor electrice.Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi şi de aceea trebuie să investim în modernizări şi dotări, dar şi în asigurarea unor venituri corecte angajaţilorNistor Tatar, a declarat că educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi şi sunt domenii pe care le va sprijini cu precădere.

Astfel, Tatar a arătat că în calitate de primar va acorda o atenţie sporită medicilor de familie din municipiu, dar în acelaşi timp va acţiona pentru ca Spitalul Municipal Rădăuţi să devină mai performant prin creşterea calităţii serviciilor medicale oferite, mărirea gradului de satisfacţie al pacienţilor, dar şi diversificarea gamei de servicii medicale oferite populaţiei şi creşterea gradului de complexitate a acestora, ceea ce se poate face, în principal, prin investiţii în aparatură medicală de investigaţii şi de intervenţii de înaltă performanţă, dar şi prin motivarea personalului medical.În ceea ce priveşte educaţia, programul de primar al lui Nistor Tatar prevede creşterea responsabilităţii Primăriei în asigurarea unui învăţământ de calitate care să conducă la rezultate foarte bune ale elevilor.

„Vreau ca Primăria să fie cea care să asigure finanţarea necesară funcţionării colegiilor, şcolilor şi grădiniţelor din municipiu, să fie achiziţionate toate dotările pentru un învăţământ modern”, a spus Tatar.

El susţine că şcoala şi grădiniţa trebuie să fie cât mai aproape de locuinţa elevilor, iar prioritar este să fie găsite soluţii să se înveţe într-un singur schimb.

În programul candidatului PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi sunt prevăzute finalizarea a două grădiniţe, una în localul şcolii Obor, una în zona Habitat şi se va construi şi o creşă cu program prelungit pentru copii.Primăria trebuie să fie deschisă şi receptivă la nevoile locuitorilorNistor Tatar, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a subliniat că activitatea din Primărie trebuie să se bazeze pe profesionalismul funcţionarilor şi pe respectarea legislaţiei, iar cetăţeanul şi nevoile lui sunt cele care trebuie să fie în centrul atenţiei.

„Din acest motiv, pentru a veni în sprijinul locuitorilor, în Primărie va fi înfiinţat un Ghişeu Unic informatizat care va prelua toată problematica şi o va distribui spre soluţionare compartimentelor specializate. Cetăţeanul va fi informat în cât timp va putea afla răspunsul, iar ulterior i se va aduce la cunoştinţă modul în care s-a soluţionat respectiva cerere”, a explicat Nistor Tatar.

Totodată, pagina de internet a Primăriei va deveni o interfaţă cu cetăţeanul urmând ca toate deciziile şi hotărârile să fie publicate mai întâi spre consultare şi apoi, după aprobare, în forma finală.

Mai mult, vor fi înfiinţate comisii consultative ale societăţii civile în paralel cu comisiile de specialitate ale Consiliului local, iar comisiile consultative vor putea aduce amendamente care să fie preluate şi discutate de comisiile de specialitate ale Consiliului Local.Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a mai spus că deschiderea Primăriei va fi totală şi că va analiza cu locuitorii modul de realizare a debirocratizării astfel încât relaţia dintre Primărie şi cetăţean să fie mereu îmbunătăţită.Vom construi un aqua-parc până în sezonul estival viitor, dar şi locuri de joacă, terenuri de sport, o nouă sală de sport şi reabilităm patinoarulNistor Tatar, a mai declarat că programul său are în vedere o dezvoltare urbană complexă a municipiului Rădăuţi care va presupune şi investiţii importante pentru sport şi agrement.

El a anunţat că a fost finalizat proiectul pe care îl propune pentru construirea unui aqua-parc care va deveni un punct de atracţie local în special în perioada de vară, dar care va avea facilităţi care vor fi deschise pe tot parcursul anului.

El a spus că acest complex de înot şi sportiv se va construi pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi va fi amplasat pe strada 1 Mai în zona SC Servicii Comunale.

Potrivit lui Tatar, complexul va avea piscină acoperită care va funcţiona tot timpul anului, dar şi bazine descoperite pentru perioada sezonului de vară.

Mai mult, în acest complex de agrement vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii care vor fi acoperite cu posibilitatea de a fi descoperite pe perioada verii.

Totodată, vor fi construite terenuri de tenis şi de minifotbal cu suprafaţă de joc sintetică.

Noua investiţie ar urma să înceapă în cel mai scurt timp de la preluarea mandatului de primar şi să fie realizată până la începerea sezonului viitor, a precizat Nistor Tatar.

El a mai spus că a realizat şi un program etapizat de înfiinţare de terenuri de joacă în toate cartierele şi de asemenea de terenuri de sport care vor fi amenajate în zonele unde spaţiul permite.

Totodată, va fi reabilitat patinoarul municipal, va fi construită o sălă de sport la Colegiul Andronic Motrescu şi se va asigura finanţarea modernizării stadionului municipal.

Nistor Tatar a precizat că în mandatul său de primar un punct important este cel de asigurare a finanţării necesare pentru modernizarea stadionului municipal.O zonă industrială modernă, centru de afaceri şi noi locuri de muncă corect plătite Nistor Tatar a mai anunţat că programul său pentru municipiul Rădăuţi prevede o dezvoltare serioasă a economiei astfel încât să fie atraşi noi investitori, dar să şi fie dezvoltate afacerile din municipiu pentru crearea de noi locuri de muncă corect plătite.

„Acum, majoritatea forţei de muncă din Rădăuţi lucrează în străinătate, iar pentru ca tinerii din municipiu să rămână acasă este nevoie de un mediu de afaceri atractiv, favorabil şi prietenos care să permită dezvoltarea afacerilor din municipiu pentru tinerii care doresc să investească şi să creeze locuri de muncă”,a spus candidatul PSD la funcţia de primar.

El a mai spus că vor fi sprijiniţi tinerii care doresc să înceapă o afacere şi a realizat un proiect care prevede înfiinţarea unei zone industriale unde să fie asigurate utilităţile necesare, dar şi dezvoltarea unui centru de afaceri în municipiu.Tatar: Oraşul pe mâni pricepute nu e doar un slogan, ci încrederea în echipa tânără, formată din profesionişti, pe care PSD o propune pentru Consiliul Local Rădăuţi 

Nistor Tatar a mai declarat că sloganul campaniei sale „Oraşul pe mâni pricepute” nu este doar un slogan ci credinţa că echipa tânără, de profesionişti pe care o propune PSD pentru Consiliul Local Rădăuţi va face tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea şi modernizarea municipiului.

„E nevoie ca în perioada următoare oraşul să fie administrat de oameni pricepuţi pentru că locuitorii municipiului au nevoie de specialişti, de cei care au dovedit că pot pune în practică programe importante”, a spus Tatar.

El a reamintit că atunci când municipiul Rădăuţi a fost condus de primar PSD a existat dezvoltare şi au fost investiţii, iar viaţa rădăuţenilor a fost mai bună, ceea ce dovedeşte că PSD este un partid responsabil, care se preocupă de problemele celor mulţi.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro