Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele

REDIRECTIONEAZA 2%

 

 CAMPANIA „REDIRECŢIONEAZĂ 2% CĂTRE SMURD”

 

           „Fundaţia pentru SMURD” derulează, în perioada 15 martie – 15 mai 2011, campania naţională „Redirecţionează 2% către SMURD”, acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

            Personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a sprijinit încă din anul 2008 acest demers şi s-a alăturat voluntar şi campaniei din 2011.

În scopul promovării în rândul populaţie a importanţei şi obiectivului acestui proiect, presa scrisă şi audiovizulală locală sprijină – ca partener media – demersul şi eforturile depuse pentru îndeplinirea scopului campaniei.

            SMURD a fost înfiinţat, ca serviciu voluntar, în anul 1991 la Târgu Mureş de către dr. Raed Arafat. Rezultatele pozitive obţinute au determinat autorităţile să organizeze în fiecare judeţ a unui serviciu de urgenţă specializat, în cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

            În judeţul nostru serviciul SMURD s-a înfiinţat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la 01 noiembrie 2008, cu echipaje formate din  paramedici, dislocate în municipiile Suceava şi Vatra Dornei şi în oraşul Siret. Trebuie menţionat, în acest context, sprijinul Consiliului Judeţean Suceava care în anul 2010 a contribuit la întregirea bazei materiale a SMURD din organica ISU, cu manechine de ultimă generaţie pentru instruirea paramedicilor.

            Particularitatea campaniei din acest aneste aceea că, pentru prima dată, Fundaţia porneşte acţiunea prin declararea scopului colectei din 2011 – achiziţionarea unui avion sanitar care se va afla în dotareaSMURD şi care să vină în sprijinul nevoilor cetăţenilor.

            Necesitatea unui astfel de aparat de zbor este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de avion, închiriat însă la un preţ foarte mare – 58 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienţi copii cu vârsta sub 6 ani.

            Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care ne-au contactat deja telefonic sau la sediul instituţiei, cât şi cetăţenilor care nu au luat încă la cunoştinţă despre această campanie şi care doresc să sprijine acţiunea, se vor organiza, în fiecare sfârşit de săptămână, începând de vineri 25 martie şi până pe 8 mai 2011, puncte de lucru şi de informare în incinta hypermarketului REAL (1) şi Shopping City Suceava (2) – cărora le mulţumim pentru susţinerea acordată. Aceste puncte de lucru vor fi deservite, pe bază de voluntariat, de echipe mixte de paramedici de la ISU Suceava şi de voluntari de la Şcoala Postliceală Sanitară din municipiul reşedinţă de judeţ, cărora le mulţumim. 

            De asemenea, în data de 30.03.2011, ora 17.00, la SHOPPING CITY SUCEAVA se va organiza/vernisa o expoziţie de fotografie cu imagini şi aspecte din activitatea SMURD al ISU „Bucovina” al Judeţului Suceava, activitate la care vor fi invitate – alături de publicul sucevean, şi personalităţi din conducerea judeţului.                          

                                               Ofiţer cu informarea şi relaţiile publice

                                                     Lt.col.

                                                    Hociung Cristian                                                                                      

 

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro