Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Rădăuțeni premiați la Gala Tineretului

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, a avut loc la Bacău, capitală națională a tineretului 2017/2018, Gala Tineretului din România. Aflată la a IV-a ediție, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, în fiecare an Gala tineretului din România reunește sute de tineri din întreaga țară și premiază cele mai reușite proiecte cu și pentru tineri.

Grupul de inițiativă „Rădăuțiul civic” a fost nominalizat în finala Galei Tineretului din România 2017 la secțiunea incluziune socială cu proiectul „Tabără educativă pentru copiii casei de tip familial Universul copiilor din Rădăuți”, fiind pentru prima dată în cei patru ani când un proiect din Rădăuți ajunge în finala acestei competiții, singurul din județul Suceava în acest an. Premiul de popularitate a fost înmânat la Bacău de Ministrului Tineretului și Sportului, ca urmare a faptului că proiectul grupului civic a adunat cele mai multe voturi pe platforma online: www.galatineretului.ro.

Proiectul taberei educative pentru copiii casei de tip familial „Universul copiilor” din Rădăuți a apărut din dorința de a ne implica, de a da ceva înapoi comunității și a constat în organizarea unui număr de 4 sesiuni de educație non-formală (autocunoaștere, lucru în echipă, educație juridică și curs de prim ajutor) și a unei tabere la mare, în care unii dintre copii au văzut pentru prima dată marea, o experiență de neuitat pentru ei (vizită la muzee, microrezervație, Adventura Parc, delfinariu). În urma încercării nereușite de a obține sprijinul autorităților, tabăra a fost realizată prin contribuția cetățenilor, proiectul derulându-se în perioada iunie – august 2017.

„Ne-am dorit să arătăm comunității că se poate și că inițiativele pot să vină și de la cetățeni. Acest premiu ne onorează, dar ne și obligă să continuăm activitățile în localitatea noastră și chiar în județul Suceava. Am văzut la această gală proiecte frumoase din toată țara, de aceea i-am îndemnat pe tinerii prezenți să se implice în comunitatea lor locală pentru că schimbările pozitive se produc de oameni care iau atitudine. Le mulțumim donatorilor, susținătorilor și întregii comunități rădăuțene, numai prin acest efort de echipă am reușit. Îi invităm pe toți cei dornici de implicare civică să ni se alăture cu inițiativele lor” au declarat reprezentanții grupului Rădăuțiul Civic prezenți la Bacău, Luca Ciubotaru, Liliana Coca și Adrian Popescu, membri ai grupului „Rădăuțiul Civic”.

Rădăuțiul civic este un grup de inițiativă independent, apolitic, format în luna iunie 2017, din cetățeni de toate vârstele și de toate profesiile, ca răspuns la nevoia de încurajare a inițiativei locale, a cetățeniei active și a implicării în comunitate, o platformă de facilitare și promovare a schimbărilor pozitive în Municipiul Rădăuți și nu numai. Până în prezent, grupul civic a implementat deja acțiuni precum: refacerea gratuită a paginii de internet a Primăriei Rădăuți pentru a aduce informația mai aproape de cetățeni, acțiuni de promovare a voluntariatului, ecologizarea albiei râului Sucevița sau organizarea unei tabere de vară pentru copiii de la casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți. Mai multe detalii la adresa: www.radautiulcivic.ro. Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție la adresa contact@radautiulcivic.ro sau 0741 975 076.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro