Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu video

photovoice

Un grup de tineri, elevi rădăuţeni au organizat la Galeria de Artă o expoziţie photovoice, la care au invitat: elevi, profesori, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Prin mesajul lor, ei au dorit să transmită că împreună, prin colaborare se pot găsi soluţii pentru ca problemele sesizate să fie îndreptate.

P.S.

Photovoice (photo, eng.=fotografie, voice, eng.=voce) este o metodă de educaţie nonformală prin intermediul căreia tineri din oraş au ales să expună publicului larg problemele pe care ei înşişi le-au identificat şi să atragă atenţia autorităţilor locale cu privire la acestea.

 

La acest eveniment au fost invitaţi prezenţi tineri, profesori, reprezentanţi ai Primăriei Mun. Rădăuţi şi alte persoane interesate cu scopul de a dezbate problemele tinerilor rădăuţeni şi de a colabora cu autorităţile locale pentru a le soluţiona.

 

Scopul proiectului pilot derulat la nivelul oraşului Rădăuţi este de a facilita participarea activă a tinerilor la viaţa comunităţii, prin dezvoltarea competenţelor a 20 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 ani în domeniul participării publice pe parcursul a 8 luni (martie-octombrie). Aceştia au contribuit ulterior la identificarea de nevoi/ probleme concrete ale altor tineri din oraş, informând comunitatea şi autorităţile locale cu privire la acestea. Pe termen lung proiectul-pilot urmăreşte întâmpinarea nevoilor tinerilor în politicile de tineret locale.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia UMANIA-Forumul pentru Fuziune Socială din Rădăuţi în cadrul proiectului local pilot, ”Tineri pentru democrație participativă”, ce face parte din proiectul național ”Dă glas generației tale!”, implementat de Institutul Intercultural Timişoara (IIT) și finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor şi responsabililor de politici de tineret, cofinanţat de către Primăria Municipiului Timişoara şi S.C. Inergy Automotive Systems România S.R.L.

 

Pentru detalii: umania.ffs@gmail.com.

 

“Acest proiect este finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă doar vederile autorului, iar Comisia sau Agenţia Naţională nu pot fi făcute responsabile pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine”.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro