Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Pentru mămicile din Rădăuți

Dragă mămică,

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava lansează o nouă serie de cursuri gratuite de Antreprenoriat și Competențe Digitale, în  cadrul proiectului „Mommypreneurs”. Evenimentul va avea loc pe 29 ianuarie,  la ora 10.00, la restaurantul Antique, din Rădăuți.

Invitați speciali: antreprenoarea Liliana Agheorghicesei, președinta Federației Femeilor de Afaceri, și psiholoaga Alexandra Hlade, coautoarea cărții „Beneficiile Uleiurilor Esențiale”.

Te așteptăm cu drag și ne bucurăm dacă-l aduci și pe cel mic!

Cui se adresează cursurile Mommypreneurs?

Cursurile sunt gratuite şi se adresează mamelor tinere, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau care nu s-au reintegrat în câmpul muncii după terminarea concediului de maternitate. Prin excepție, sunt acceptate și mămicile care depășesc vârsta de 29 de ani.

Ce învaţă mămicile la cursuri?

Mămicile pot să aleagă între două programe, în funcție de preferințele lor în carieră: instruire antreprenorială şi competenţe digitale.

Instruirea antreprenorială va oferi abilitățile și cunoștințele de bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor/ serviciilor. Cursurile de IT se vor axa preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor include cele mai solicitate abilități digitale în acest moment pe piață la un nivel care NU necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT. Conținuturile instruirii vor fi furnizate şi on-line, ceea ce va permite studiul individual după un program personal al fiecărei mămici.

Cum sunt sprijinite mămicile care nu au unde să-şi lase copiii în timpul cursurilor?

Organizatorii cursurilor au încheiat un parteneriat cu un loc de joacă/creșă din municipiul Suceava, unde mămicile pot să-şi lase copiii în siguranţă cât timp sunt la cursuri. Este vorba despre Simply Kids, Suceava (Obcini, lângă Şcoala 9 „Ion Creangă”).

În ce perioadă se desfăşoară cursurile?

Modulele sunt de 12 săptămâni. Următoarele module sunt programate să înceapă pe 10 februarie 2020. Până la finele acestui an vor mai fi încă două module de cursuri.

Unde se ţin cursurile?

Cursurile se ţin în Campusul USV, Corp C, sala 407.

Cine sunt profesorii care vor preda?

Cursurile sunt susţinute de lectori, angajati ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor: Paul Pascu, Alexandru Lavric, Doru Balan.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică: Lucia Moroşan-Danila, Carmen Boghian şi Otilia Albu.

Toţi sunt şef lucrări şi conferenţiari, doctori şi cu experienţă în predare şi lucrul cu adulţii.

Cum pot să se înscrie mămicile la cursurile Mommypreneurs?

Înscrierea la cursuri este deschisă şi se face continuu pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/ prin completarea unui formular de înscriere. Cu o săptămână înainte de datele prevăzute pentru începerea cursurilor se face o selecție şi sunt anunțate mamele selectate.

Cum dovedesc mămicile că au urmat cursurile Mommypreneurs?

După finalizarea cursurilor, mămicile primesc o diploma de participare eliberată de USV, cu menţionarea tipului de program şi a numărului de ore (320 ore pentru fiecare modul, fie Competenţe digitale, fie Antreprenoriat). Separat se poate elibera o anexă în care sunt precizate temele studiate.

Cine finanţează cursurile Mommypreneurs?

Acest proiect este finanțat de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi este implementat timp de 24 de luni de către 8 parteneri din 7 state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România si Spania. România este reprezentată în consorțiu de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, care va instrui şi susține un grup ținta format din 150 mame.

Detalii suplimentare: https://mommypreneurs.eu Ne găsiți și pe Facebook  – Mommypreneurs Romania.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro