Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Olimpicii suceveni sunt așteptați acasă

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj de felicitare sucevenilor ce reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Tokyo felicitându-i și transmițându-le faptul că toți sucevenii sunt mândri de ei.
Mă bucur să reamintesc faptul că medaliile obținute de România la actuala ediție a sunt câștigate de către suceveni, cu o singură excepție. De remarcat și că din cei 101 sportivi din lotul olimpic al României, 21 sunt suceveni.”
Toți medaliații suceveni vor fi propuși pentru titlul de cetățean de onoare la prima ședință a Consiliului Județean, cea din luna august, și toți sucevenii participanții la Olimpiadă vor fi premiați, pentru că nu este puțin lucru să intri în lotul olimpic, mai ales în această perioadă. Să nu uităm de condițiile în care s-au pregătit, fiind un an al pandemiei, o parte din concursurile anterioare s-au desfășurat în condiții deosebite. Canotajul este un sport de echipă și în condițiile și restricțiile impuse de pandemie aceste rezultate și aceste premii sunt cu atât mai valoroase.
Județul Suceava are un potențial deosebit în ceea ce privește o serie de sporturi. Pe lângă canotaj amintesc și de handbal, atletism, rugby, sporturi de iarnă. Având în vedere acest lucru președintele Flutur va avea discuții cu premierul și cu ministrul sportului pentru a identifica soluții de finanțare a bazelor sportive din județ, pentru a valorifica potențialul extraordinar și dorința de performanță a tinerilor suceveni. Prin urmare este de așteptat ca în perioada următoare, pe lângă tabăra de la Bucșoaia, la Suceava să ajungă un sprijin guvernamental pentru o serie de baze de pregătire. Pentru că vorbim zilele astea de canotaj, evident că ne referim și la baza de la Fălticeni. Se cuvine a fi evidențiat aici un om deosebit, antrenorul Ioan Despa, un tânăr antrenor extrem de devotat, modest și căruia îi datorăm foarte mult în descoperirea, pregătirea și promovarea tinerilor canotori care, iată, ajung să reprezinte România la cele mai importante competiții. Aici s-au format nu numai performeri olimpici, dar avem în rândurile canotorilor suceveni campioni mondiali, campioni europeni, atât la tineret cât și la seniori.
Sucevenii aduc României medalii. Cu o singură excepție, până la această dată, toate medaliile obținute la Olimpiadă sunt aduse de suceveni.
Este un motiv de mândrie dar în același timp o obligație pentru noi. Suntem mândri de rezultatele lor, îi felicităm și avem în același timp obligația de a asigura condiții bune de pregătire.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro