Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Italieni la Primărie

[foogallery id=”1815″]

Primăria municipiului Rădăuți a primit, pe 16 octombrie, vizita unei delegații din Bagnacavallo-Italia, venită cu scopul de a cunoaște reprezentanții administrației rădăuțene și de a  lega noi parteneriate în vederea derulării unor proiecte în domeniul social. Legătura dintre Rădăuți-România și Bagnacavallo-Italia a fost menținută de-alungul timpului prin Asociația italiană Help for Family, care de aproape 20 de ani, sprijină funcționarea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți. Din delegația italiană au făcut parte 12 persoane, printre care Eleonora Proni, primar Bagnacavallo,  Giannantonio Rossi, președintele Asociației Help for Family, Massimo Marcis, comisar de la Poliția din Ravena, jurnaliștii Monia Savioli și Serenella Bettin.

Eleonora Proni, primar al comunei Bagnacavallo a declarat că “aceasta este o vizită de cunoaștere și de informare. La Bagnacavallo există o rețea foarte puternică de ajutor social și voluntariat, iar primăria lucrează îndeaproape cu firme private și sponsori, care sprijină acțiunile sociale. Având în vedere legăturile care deja există cu orașul Rădăuți, sperăm să primim vizita reprezentanților administrației rădăuțene și în comunitatea noastră și de ce nu, să derulăm proiecte frumoase împreună.”

Pentru mai bine de o oră și jumătate, s-a prezentat activitatea Asociației Help for Family,  s-au purtat discuții cu privire la domeniul non-profit, asemănări și diferențe între cele două țări, dar   s-a adus în discuție și  posibilitatea derulării unor proiecte în comun de către cele două administrații.

Viceprimarul Bogdan Loghin a declarat: „Este o ocazie importantă pentru noi să dezvoltăm noi parteneriate în vederea derulării de proiecte în domeniul social. Avem nevoie de proiecte pentru tineri, pentru persoanele aflate în situație de risc, atât tineri cât și bătrâni  și  este important să avem parte de exemple de bună practiă. Suntem încântați să primim vizita delegației italiene, având în vedere sprijinul constant pe care comunitatea italiană l-a manifestat față de Centrul Social Maria Ward Rădăuți. Cu siguranță, la următoarea întâlnire, vom pune bazele unui nou proiect între comunitățile Bagnacavallo-Rădăuți.”

La întâlnirea care a avut loc pe 16 octombrie, au participat șefii de serviciu ai administrației locale, consilieri locali,  jurnaliști rădăuțeni, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Rădăuți, precum și invitați din partea Centrului Social Maria Ward.

Delegația italiană a petrecut 4 zile în Bucovina, timp în care a vizitat principalele obiective turistice din Rădăuți, precum și mănăstirile Voroneț, Putna și Humor.

  • De aproape 20 de ani, Asociația Help For Family se implică în dezvoltarea proiectelor sociale din zona Rădăuți, cu precăderea în  susținerea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți, al Asociației I.S.E.A.

Prin activităţile desfăşurate, Centrul Social MARIA WARD Rădăuți, oferă servicii socio-educative copiilor şcolari şi preşcolari aflaţi în dificultate pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora, prevenind abandonul şi instituţionalizarea, crescându-le şansele pentru o viaţă adultă responsabilă şi autonomă, luând în considerare cerinţele societăţii, conform criteriilor reglementate de legislaţia în vigoare.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro