Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Interpelare de la Grupul PNL

Deputatul  PNL Dumitru MIHALESCUL a trimis o  interpelare  d-lui Ion ȘTEFAN Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei privitor la  Proiectele  pentru reabilitarea monumentelor istorice, a obiectivelor aparținând patrimoniului cultural și a sediilor administrative

 

Stimate domnule ministru,

  La 1 iulie 2020, Guvernul PNL a lansat cel mai puternic plan de investiții și de relansare economică din ultimii 30 de ani, care conține investiții publice de zeci de miliarde de euro, în special la nivelul comunităților locale și al infrastructurii mari.

Unul dintre obiectivele asumate de Partidul Național Liberal în cadrul componentei ”dezvoltare locală” îl reprezintă reabilitarea a sute de monumente istorice, clădiri aparținând patrimoniului cultural și sedii administrative ale unor instituții. Această componentă investițională este deosebit de importantă pentru Municipiul Rădăuți, în condițiile în care centrul orașului este dominat de clădiri istorice, care în timpul administrațiilor conduse de PSD nu au beneficiat de suficiente lucrări de reabilitare/renovare deși valoarea culturală și istorică a acestora este una inestimabilă.

În condițiile în care din 28 septembrie Municipiul Rădăuți este condus de o administrație liberală care și-a propus multiple proiecte investiționale pe termen scurt și mediu, vă rog, domnule ministru, să aduceți următoarele precizări:

  • Având în vedere că programul dedicat reabilitării clădirilor istorice va beneficia de un buget de peste 2 miliarde de lei, vă rog să precizați când anticipați că va fi deschisă această linie de finanțare pentru administrațiile publice locale?
  • Vă rog să precizați ce demersuri concrete trebuie să facă autoritățile administrației publice locale pentru a fi incluse în acest program?
  • Având în vedere precaritatea străzilor din Municipiul Rădăuți și finanțarea uriașă pe care Guvernul PNL o asigură autorităților locale pentru acest tip de investiții, vă rog să precizați ce demersuri concrete trebuie să întreprindă tânărul și proaspătul primar al Municipiului Rădăuți pentru a putea beneficia cât mai curând de finanțările guvernamentale și a demara modernizarea străzilor din municipiu?

 

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL – Deputat PNL

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro