Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

În cadrul Caravanei Centenarul Încoronării, primarul Bogdan Loghin a premiat elevul Cosmin Țugui

La 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi, sub auspiciile Asociației ARTIS s-a organizat Caravana Centenarul Încoronării, împreună cu ambasadorii proiectului – istoricul Adrian Cioroianu, Irina Margareta Nistor – ambasador cinema, Daniel Șandru – consultant, și Alexandru Muraru – consultant, pentru a marca Regalitatea în România, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina.
În cadrul evenimentului primarul Bogdan Loghin a conferit o diplomă de excelență și un premiu de 1500 lei, elevului Cosmin Ţugui, clasa a XII-a E:
– „Mă bucur că astăzi am privilegiul să ofer această diplomă, unui rădăuțean care a dus recunoașterea excelenței de la Colegiul Națuinal Eudoxiu Hurmuzachi, dincolo de continentul European, un tânăr cu care ne mândrim și care va rămâne un model demn de urmat pentru toți elevii. Îi doresc succes la Olimpiada din Statele Unite și felicit deopotrivă profesorii îndrumători.”
Elevul Cosmin Țugui s-a remarcat prin rezultatele obținute:
– Premiul I la faza județeana a olimpiadei de istorie în clasele a VIII-a și a X-a (cu nota 10);
– Premiul al II-lea la faza județeana a olimpiadei de istorie în clasele a IX-a și a XII-a;
– Olimpic și la alte discipline;
– Câștigătorul Marelui Premiu la Concursul de discursuri organizat cu prilejul manifestării celebrării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna din 1871, conferit de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Romane.
– Șeful de promoție al absolvenților acestei generații la CNEH cu media generală 10.
– S-a calificat la faza finală a Olimpiadei Internaționale de Istorie (IHO), ce ce se va desfășura, la sfârșitul lunii iulie, în orașele americane New York și Princeton, performanță în premieră națională, întrucât Cosmin este primul elev din România care participă la această competiție.
Elevi, profesori, istorici, cinefili și reprezentanți ai Casei Regale au vizitat expoziția adusă de la Putna, au purtat discuții și au vizionat filmul „Memorialul durerii Regele Ferdinand I – întregitorul de țară” – realizat de Lucia Hossu Longin.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro