Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

focuri de armă și țigări capturate

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera de nord, peste 7.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă;

Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de armă cu respectarea prevederilor legale.

 

* În dimineața zilei de 26 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.15, lucrătorii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care întenționa să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și s-au retras spre teritoriul ucrainean iar şoferul autoturismului de teren a fugit de la faţa locului, plecând spre localitatea Ulma, jud. Suceava.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece bărbații nu s-au supus acestora, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical și 2 focuri spre pneurile autoturismului.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.310 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 85.527 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

 

Persoană de contact: comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro