Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

EGGER Romania a finanțat programul ImPACT implementat la Rădăuți

Vineri,  5 august Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava (AIAS) a încheiat la Rădăuți primul program ImPACT din județul Suceava de care au beneficiat  28 de familii cu copii ce prezintă tulburări în dezvoltare/TSA.

Asociația AIAS a fost partenerul potrivit în întâmpinarea unei nevoi a comunității din care facem parte: lipsa soluțiilor locale de terapie pentru familiile cu copii cu tulburări în dezvoltare din Rădăuți și împrejurimi. Suntem convinși că, urmare a participării la programul ImPACT, aceste familii vor fi mai încrezătoare că pot depăși provocările ce însoțesc un diagnostic de TSA. Avem încredere în AIAS și vom continua să colaborăm cu ei” a declarat directorul de Vânzări al EGGER Romania, Alina Chifan.

AIAS a implementat la Rădăuți programul ImPACT, un proiect recunoscut la nivel internațional ca fiind cel mai eficient în implicarea activă și împuternicirea părinților în procesul de recuperare, creșterea independenței întregii familii și scăderea impactului financiar în cazul copiilor diagnosticați cu TSA sau alte tulburări de dezvoltare. Timp de șase luni părinții copiilor incluși în program au participat la șase cursuri specifice ImPACT și trei cursuri suplimentare, dedicate clarificării termenilor de specialitate.

În paralel au avut loc ședințe săptămânale individuale la care au participat și părintele și copilul și în care coordonatorul a urmărit punerea în practică a noțiunilor învățate la curs. Părinții au beneficiat suplimentar de planuri individualizate de intervenție la domiciliu, precum și materiale (orare vizuale, fișe de lucru).

În cazurile în care a fost nevoie, părinții au beneficiat de sesiuni de consiliere individuală a familiei, unde au primit sprijin pentru a discuta și a-și căuta resursele necesare pentru rezolvarea dificultăților. Accentul a fost pus pe bunăstarea întregii familii, pe acceptarea diagnosticului și pe restabilirea structurii familiale.

La finalul celor șase luni de program 28 de familii au învățat să implementeze strategiile cu un grad ridicat de fidelitate, în toate contextele de viață. Copiii au dezvoltat abilități de interacțiune socială, capacitatea de generalizare și menținere a abilităților, iar comportamentele disruptive au fost diminuate. Astfel, au deprins abilități necesare în timpul activităților precum mesele, timpul de baie, ora de culcare și timpul de joacă, dar care vor putea fi aplicate și în situații noi.

Ca urmare a sprijinului oferit de EGGER Romania, a fost posibilă și deschiderea primului Centru de  Resurse și Coordonare în Analiza Aplicată a Comportamentului din județul Suceava – centru destinat informării adecvate a familiilor cu privire la etica și principiile din analiza aplicată a comportamentului, centru de sprijin și suport în acceptarea diagnosticului (servicii de evaluare și consiliere) și începerea  intervenției timpurii calitative (cursuri, training individual și informare oferită de persoane acreditate la nivel internațional și național). Pe strada Volovățului 39 din Rădăuți a fost dotat și renovat un spațiu sigur și calitativ, unde familiile pot găsi sprijin și pot avea acces oricând pentru a începe activități de intervenție cu copilul.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro