Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu foto

Donație de 3000 de cărți

 

Programul național de lectură ,,Cărțile Copilăriei” ajunge în județul Suceava: donație de peste 3.000 de cărți.   Asociația Curtea Veche continuă campania de donații din cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei” în județul Suceava, cu sprijinul Fundației EGGER România. La inițiativa tânărului Luca Ciubotaru, cetățean de onoare al Municipiului Rădăuți și delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite în mandatul 2014/2015, vor fi oferite prin sprijinul Asociației „Curtea Veche” și al Fundației EGGER peste 3.000 de volume potrivite vârstei elevilor din 17 școli, în cadrul unor evenimente organizate în lunile septembrie și decembrie ale acestui an.
Prima serie a donației de carte va avea loc în perioada 25-26 septembrie, când sunt programate întâlni cu elevii instituțiilor: Școala Gimnazială „Regina Elisabeta”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc”, Școala Gimnazială Dornești, Școala Gimnazială „George Tofan” Bilca, Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălănești, Școala Gimnazială „Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi, Școala Gimnazială nr. 2 Frătăuții Noi și Școala Gimnazială „Samuil Ispoescul” Costișa Frătăuții Noi.
În cadrul evenimentelor vor participa Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Luca Ciubotaru (cetățean de onoare al Municipiului Rădăuți, delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite 2014/2015) și Andreea Lupescu, jurnalist și artist, care va susține un moment interactiv de lectură prin care le va demonstra copiilor că cititul poate fi distractiv. Obiectivul este acela de a extinde ulterior programul de donații prin înființarea cluburilor de lectură „Cărțile copilăriei” cu activități interactive susținute de profesori și voluntari locali.
Susținătorul principal al acestei acțiuni, Fundația EGGER România, este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a oferi beneficii adiționale comunităților din regiunea Rădăuți prin dezvoltarea și implementarea de proiecte menite să îmbunătățirea condițiile de viată investind în proiecte de educație și mediu. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, dificultăţile în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură sunt doar câteva dintre aspectele pentru care reprezentanții acesteia au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche.
„Mi-am dorit să văd această idee transformată în realitate la Rădăuți pentru că educația de calitate stă la baza oricărei societăți puternice. În secolul actual unde tehnologia se dezvoltă de la o zi la alta și este prezentă tot mai mult în viețile noastre, lectura din plăcere a devenit o preocupare rară. Școala are misiunea nobilă ca pe lângă elevi foarte bine pregătiți la anumite materii, să modeleze și să caractere. În acest proces, cultura generală este un element deloc de neglijat, iar lectura și dezbaterile din cadrul cluburilor înființate pot contribui la acest lucru.” declară Luca Ciubotaru, inițiatorul acestor acțiuni, cel care a propus sprijinirea acestei acțiuni Fundației EGGER în calitate de membru al consiliului consultativ al acesteia.
Evenimentele organizate în județul Suceava fac parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei” iniţiat de Asociația Curtea Veche care cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, ateliere și Festivalul de lectură NARATIV. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.
Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Casa de Cultură Rădăuți și Sameday Courier cu ajutorul cărora pachetele cu cărți vor ajunge la destinație.

Pentru informații suplimentare:
Valentina Roman
Director executiv
Asociația Curtea Veche
valentina.roman@curteaveche.ro
0741 033 934

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro