Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul este preocupat de rata abandonului școlar.

 

Deputatul s-a adresat d-nei Cristina Monica ANISIE, Ministrul Educației și Cercetării privitor la monitorizarea copiilor aflați în risc de abandon școlar.

Stimată doamnă ministru,

Chiar dacă la nivelul Județului Suceava rata de abandon școlar este mult sub media înregistrată la nivel național, provocările suplimentare generate de criza sanitară Sars-Cov2, precum și dificultățile tehnice și economice generate de învățământul la distanță/online (pentru localitățile aflate în scenariu galben sau roșu) ne determină să avem reale îngrijorări cu privire la creșterea abandonului școlar timpuriu, în special pentru copiii care provin din familii cu o situație economică defavorizată.

Trebuie spus faptul că apreciez foarte mult eforturile domniei voastre și ale echipei din Ministerul Educației și Cercetării pentru a asigura continuarea procesului de învățământ, chiar și în context pandemic, însă, consider că pentru a diminua la maximum riscul de abandon școlar în rândul copiilor din familiile defavorizate, ar trebui să implementăm cât mai curând o politică integrată pro-activă. Având în vedere faptul că de succesul politicilor din educație de astăzi depinde viitorul unei întregi generații, vă solicit, doamnă ministru, următoarele precizări:

  • Vă rog să precizați dacă aveți în vedere să instituiți un mecanism de monitorizare, în timp real, a înmatriculării în învățământul obligatoriu pentru toți copiii cu vârstă școlară?
  • Vă rog să precizați dacă, împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și autoritățile din subordinea acestuia, aveți în vedere să elaborați un mecanism mult mai eficient și mai rapid pentru identificarea elevilor și a factorilor de risc care generează abandon școlar, în special în rândul copiilor din mediul rural?
  • Având în vedere multitudinea de linii de finanțare din fonduri europene nerambursabile special destinate grupurilor vulnerabile, vă rog să precizați dacă aveți în vedere să generați pachete sociale de sprijin pentru copiii din medii defavorizate, corelate cu prezența zilnică a acestora la cursurile școlare?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL – Deputat PNL

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro