Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Deputatul Dumitru Mihalescu s-a adresat ministrului educației și mediului

Stimată doamnă ministru,

În data de 7 februarie 2020, Guvernul PNL a adoptat Ordonanța de urgență nr. 9/2020 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Programul se adresează elevilor care se află în situație de abandon școlar ca urmare a condițiilor socioeconomice și geografice defavorabile. Decizia Guvernului de a extinde acest program de la 50 la 150 de unități de învățământ a fost luată ca urmare a efectelor pozitive pe care le-a înregistrat programul în prima sa etapă.

Mai mult decât atât, în partea finală a actului normativ se prevede că ” la finalul anului 2020, în urma analizei realizate de Ministerul Educației și Cercetării, pe baza rezultatelor obținute și interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, prin hotărâre a Guvernului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național, respectiv asupra modalității de implementare”.

Având în vedere faptul că ne apropiem de finalul anului și o decizie cu privire la extinderea programului-pilot trebuie să fie luată, în scopul cuprinderii cheltuielilor necesare în structura bugetului de stat pentru anul viitor și luând în considerare condițiile socioeconomice și geografice din județul Suceava, vă solicit, doamnă ministru, să aduceți următoarele precizări:

  • Câte și care unități de învățământ din județul Suceava vor fi cuprinse în anul 2021 în cadrul programului ”Masă caldă”?
  • Câte și care unități de învățământ in județul Suceava vor fi cuprinse în anul 2021 în cadrul programului pilot ”Școală după școală”?
  • Având în vedere faptul că cele două programe impun realizarea de investiții în cadrul unităților școlare (spații igienice de servire a mesei/cantine), vă rog să precizați în ce măsură Guvernul susține financiar autoritățile administrației publice locale pentru realizarea acestora?

 

Solicit formularea răspunsului în scris.

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Dumitru MIHALESCUL

Deputat PNL

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro