Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

DECLARAŢIE DE PRESĂ

 

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul critică atitudinea unor primari leneși, care s-au trezit la sfârșitul mandatului că nu au făcut nimic bun pentru orașul lor și au început să se vaicăre, mințind că Guvernul i-ar fi abandonat și nu le-a asigurat bani pentru investiții, în condițiile în care Guvernul Orban a finanțat toate investițiile locale din România, indiferent de afilierea politică a primarului:

,,Nu pot să nu văd că primari precum cel al Municipiului Rădăuți, după ce nu a făcut mai nimic în ultimii 4 ani pentru rădăuțeni, a intrat brusc în campanie electorală și pune toate neîmplinirile lui pe seama Guvernului PNL. Cum oare poată să mintă cu atâta seninătate că Guvernul a abandonat Rădăuțiul, în condițiile în care Guvernul Orban a alocat toți banii necesari pentru realizarea investițiilor. Cine a făcut proiecte, cine s-a bătut pentru orașul sau comuna sa, acum are bani de investiții cât n-a avut niciodată. În plină criză sanitară și economică, Guvern PNL a dat bani pentru toate proiectele de investiții din țară, fie pentru cele majore, fie pentru cele de interes local.

Dumnealui crede că românii nu văd cu ochii lor că centura ocolitoare a Municipiului Rădăuți, care a bătut pasul pe loc ani de zile sub guvernele PSD, va fi gata în scurt timp, pentru că Guvernul Orban a alocat toți banii necesari și a urgentat lucrările? Cum își imaginează că oamenii nu bagă de seamă că în tot județul, pe drumurile locale, județene sau naționale se lucrează acum cât nu s-a lucrat în ultimii ani la un loc. Cum poate oare să mintă că nu-i vin bani de la Guvern, în condițiile în care în ultimii ani nu a fost în stare să elaboreze proiecte de investiții serioase, care să schimbe în bine viața cetățenilor și să poată să fie finanțate? Nu știu câți primari din România s-au aflat în poziția privilegiată a primarului de la Rădăuți, care a avut întotdeauna votul favorabil al consilierilor locali pentru orice investiție și care, cu toate acestea, în perioada guvernării PSD nu a adus niciun ban în oraș. Domnul primar poate să fie cu siguranță personaj în povestea lui Creangă cu ”muieţi-s posmagii?” căci Guvernul PNL chiar a dat bani mulți tuturor primăriilor care au avut proiecte de investiții. Asta este chiar o recunoaștere directă a incompetenței primarului, care nu a fost în stare să aducă bani în comunitatea pe care o conduce. Să vină acum și să spună că Guvernul PNL, care alocă investițiilor zeci de miliarde de lei în anul 2020, a izolat Bucovina, este cea mai mare minciună pe care am auzit-o și îl descalifică cu totul pe primarul orașului.

Am convingerea că locuitorii Municipiului Rădăuți s-au lămurit de dezinteresul actualului primar pentru oraș și îl vor sancționa aspru la vot pentru minciunile cu care se apără și încearcă să ascundă că nu a făcut nimic bun în oraș în acest mandat. Oamenii pot să vadă cu ochii lor că în Județul Suceava sunt destui primari de la PNL care au reușit să modernizeze drumurile și rețelele de utilități, să reabiliteze clădirile sau să renoveze școlile, deși câtă vreme a fost PSD la guvernare banii pentru investiții au fost puțini sau deloc. Primarii PNL cum au reușit? Prin ce minune? Or, primarul din Rădăuți a avut toate condițiile și tot nu a făcut nimic.”  

Deputat PNL

Dumitru MIHALESCUL

Distribuie și tu
Written By

2 Comments

2 Comments

 1. Nistor Tatar

  11/06/2020 at 20:43

  Domnule Mihalescul,

  Am văzut comunicatul de presă. Nu pot să fiu supărat pe dumneavoastră, și vă spun de ce: au trecut 4 ani de când sunteți în Parlamentul României și aveți zero realizări. Probabil în comunicatul de presă v-ați făcut o analiză a celor 4 ani de mandat.

  În urma mea, rămân unele realizări, mai mari sau mai mici. Despre dumneavoastră nu putem spune același lucru. Se vede faptul că vă plac gospodarii PSD, atâta timp cât veți propune ca și candidat la primărie un fost membru PSD.

  Ați spus că a bătut pasul pe loc proiectul centurii ocolitoare. Da! Din primul mandat al domnului Olarean. Ne amintim că a avut și un mandat în care președintele consiliului județean era domnul doctor Flutur?

  De ce nu ați făcut centura ocolitoare???

  Vreți să vă mai aduc aminte că a venit domnul ‘doctor'(șeful dumneavoastră, Flutur) și a încercat să convingă constructorul că ar fi mai bine să întrerupă lucrările pentru a fi terminată centura ocolitoare pe fonduri europene? Sunt nervoși cei din PNL că poate fi terminat un asemenea proiect într-un timp mult mai scurt? Vor să terminăm centura ocolitoare peste vreo 10 ani, după modelul centurii ocolitoare a Sucevei?

  Vorbiți de votul favorabil al consilierilor locali! Da, sunt de acord. Dar nu erau din PNL acei consilieri! Singurul proiect pe care l-au votat consilierii PNL cu amândouă mâini în aer a fost atunci când au primit ordin de la Consiliul județean să scumpească gunoiul. De la șeful dumneavoastră – doctorul Flutur. În rest, uitați-vă pe înregistrările ședințelor de Consiliu local. Cu mici excepții, consilierii PNL NU AU VOTAT. Este echivalentul unui vot negativ, dacă nu știați.

  Vorbiți de rețelele de utilități. Am o surpriză pentru dumneavoastră și aici. Dezvoltarea acestor rețele este în sarcina ACET. Nu are să vă vină să credeți, dar tot de Consiliul Județean și ‘doctorul’ Flutur(șeful dumneavoastră) ține. Știți că se vorbește din 2016 despre etapa a doua în ceea ce privește apa și canalul? Din nou, surprize: abia anul acesta a semnat contractul de finanțare! De ce așa târziu? Nu a avut chef?

  Oamenii așteaptă pixul lui Flutur de 4 ani.

  Mai gândiți-vă la ceea ce ați spus. Este oglinda activității dumneavoastră și a colegilor din PNL! Noaptea este un sfetnic bun. Cu siguranță îmi veți da dreptate mâine dimineață când vă veți da seama că v-ați făcut o analiza a mandatului de deputat.

  Oricum, țin să vă anunț că vom continua asfaltarile în oraș, centura va fi gata anul acesta și, sper eu, veți face și dumneavoastră ceva pentru cei care v-au ales. Umblă vorba că sunt dezamăgiți de activitatea dumneavoastră.

  Din păcate, am observat în toate fotografiile în care luați cuvântul în fața Parlamentului, că sala este goală. Mi se pare mie sau și atunci ne mințiți. Sincer, nu am văzut sala plină în nicio fotografie. Probabil ați ținut discursul singurel, pentru încurajare.

  O seară liniștită să aveți!

 2. Gina

  11/06/2020 at 22:45

  Na! o inceput marea porcaiala! La candidatilor, multi da prosti avem cu ce ne distra. Ce ziceti se lasa si cu ceva procese cu turnatorii pe tribunale? hai ca voi sinteti in stare. Sacul si peticul :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro