Luni, 11 decembrie, lansare de carte pe holul Judecătoriei Rădăuți. Despre carte și autor a vorbit criticul literar Mircea A. Diaconu
Să ștergi Rădăuțiul de pe harta memoriei este complicat, mai ales dacă ai depășit statutul de turist sau trecător. Constantin Arcu și-a petrecut aproximativ cinsprezece ani din viață în târgul Rădăuțiului și în Judecătoria Rădăuți. Aici l-a prins și „revoluția” la care nu a putut să stea cu mâinile în sân. A revenit la Rădăuți să-și lanseze încă o carte.
Din 2000 este conferențiar universitar, doctor în drept internațional. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Proză București și al Societății Scriitorilor Bucovineni. A fost redactor-șef adjunct la revista „Bucovina literară“ (iulie 1999 – decembrie 2006), redactor la revista de cultură „Timpul” din Iași (ianuarie 2009 – februarie 2014). Președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni (8 mai 2010 – 8 mai 2012) și redactor șef al revistei „Bucovina literară” (august 2010 – iunie 2012).
A mai publicat:
Cenușa zilei, Omul și fiara, Noiembrie la Drenthe, Faima de dincolo de moarte, Ceremonial de despărțire, Cocteil în cranii mici, Faima de dincolo, Măștile exilului, Prin lumea largă. Însemnare a călătoriei mele în America de Sud (Jurnal de voiaj în contratimpi), File de altădată, Prin lumea largă. Ilustrate din Orientul Îndepărtat, Prin lumea largă. Alte meridiane, Prin lumea largă. Here I am, Europe!
A călătorit prin toată Europa, în America de Sud (Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Brazilia), SUA, Cuba, Insulele caraibiene (Guadelupe, Martinica, Barbados, Grenada, Trinidad și Tobago etc.), Columbia, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Africa de Sud, Zambia, Maroc, Egipt, Iran, Iordania, Israel, Liban, Tunisia, China, Japonia, Thailanda, Singapore, Indonezia (Java și Bali), Australia și Noua Zeelandă; India, Vietnam, Laos și Cambodgia.