Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Contrabandă la Brodina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi ridicat în vederea confiscării dintr-un autoturism abandonat pe un drum secundar 10.500 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 118.700 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Luni, 17.07.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, pe raza localității Brodina, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România, însă conducătorul auto a ignorat semnalele și a demarat în trombă. S-a pornit în urmărirea autoturismului, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii, dar nici de această dată șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

După câțiva kilometri, pe raza localității Brodina de Jos, conducătorul auto a oprit mijlocul de transport, abandonându-l pe marginea unui drum neamenajat și a fugit în pădurea din apropiere. S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului, iar în autoturism au fost observate mai multe baxuri care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 10.500 pachete de ţigări, în valoare de 118.755 lei.

Autoturimul în valoare de 25.000 lei, cu număr fals de înmatriculare, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și pentru documentarea întregii activități infracționalesub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro