Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele

CONTRABANDĂ ŞI FOCURI DE ARMĂ

Sâmbătă, 20 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, judeţul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere din dotare, două persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat la fata locului s-a deplasat o echipa operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, treisprezece focuri de armă, în plan vertical. În urma focurilor de avertisment nu au existat răniţi, totodată fiind reţinută una dintre persoane.

       Cealaltă persoană a ignorat şi de această dată somaţiile legale şi a fugit în direcţia localităţii Vicovu de Sus, fiind urmărită de lucrătorii noştri până la intrarea într-un imobil de pe raza acestei localităţi, ulterior fiind şi aceasta reţinută.

       Ambele persoane, împreună cu coletele au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

       În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoanele reţinute sunt P. Florin, de 20 ani şi B. Remus de 24 ani, ambii din localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

         La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de ţigări, în valoare de 12.400 lei.

         De asemenea, în timpul reţinerii celei de-a doua persoane, implicate în activitatea de contrabandă, a intervenit un alt bărbat, O. Vasile de 21 ani, din localitatea Vicovu de Sus, care s-a opus reţinerii consăteanului său şi a bruscat poliţistul de frontieră.

         În baza celor constatate, pe numele primelor două persoane, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar O. Vasile este cercetat acum pentru ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de art.239, alin 1 şi 5 din Codul Penal.

         Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 

      *Tot ieri, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, judeţul Suceava, au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, un grup de persoane care se deplasa prin pădure, dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

         Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceştia au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul împădurit şi accidentat, au fugit în direcţii diferite.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex masculin, cetăţean român, pe care poliţiştii de frontieră l-au condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii identităţii.

Din primele verificări, s-a constatat că este vorba despre M. Petru, de 29 ani, din judeţul Suceava.

Totodată, la faţa locului, au fost descoperite 10 colete care conţineau 14.970 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 149.700 lei.

       Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

     Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro