Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu foto

COMUNICAT DE PRESA

 

dsc01091POMPIERII SUCEVENI LA ORA BILANŢULUI

                Vineri, 13 ianuarie a.c., în Sala de Conferinţe a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a fost susţinut Raportul de evaluare a activităţii desfăşurate de către instituţie în anul 2011.

                Materialul de analiză a fost prezentat de către inspectorul şef, colonelul Ion Burlui, invitaţi fiind inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, vicepreşedintele C.J. Suceava, domnul Vasile Ilie, primarul municipiului Suceava, domnul Ion Lungu, precum şi şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ.

                După prezentarea bilanţului, şeful pompierilor suceveni, colonelul Ion Burlui, a declarat că: „În ciuda greutăţilor întâmpinate în cursul anului 2011, activitatea s-a desfăşurat în condiţii bune, misiunile operative având prioritate “zero”, personalul inspectoratului acţionând permanent pentru îndeplinirea la nivel superior a obiectivelor stabilite unităţii.

                Rezultatele obţinute în domeniile prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă nu ar fi fost posibile dacă eforturile inspectoratului, sub conducerea I.G.S.U., nu ar fi fost sprijinite printr-o colaborare deosebită cu Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – în mod deosebit cu Poliţia, Jandarmeria, S.A.J., U.P.U., S.T.S., Direcţia Silvică, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Administratorii de drumuri -, cu autorităţile locale de la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor şi, nu în ultimul rând, cu mass-media, care a contribuit la educarea preventivă a cetăţenilor judeţului privind securitatea la incendii şi a modului de intervenţie în cazuri specifice situaţiilor de urgenţă.”

                Organele locale, prin reprezentanţii lor, au apreciat în mod pozitiv activitatea inspectoratului, prin prisma rezultatelor obţinute şi a colaborării avute atât cu administraţia publică locală cât şi cu serviciile deconcentrate care participă în comun la gestionarea situaţiilor de urgenţă. De asemenea, prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, a cerut mai multă exigenţă în sancţionarea abaterilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

La rândul său, inspectorul general, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu a mulţumit colegilor suceveni, care sunt angrenaţi în diverse proiecte lansate de I.G.S.U. şi a cerut conducerii inspectoratului o analiză cu lecţiile de învăţat, în urma experienţei dobândite recent la intervenţia de stingere a incendiului de la fabrica de cauciucuri reşapate din localitatea Slobozia, pentru a fi împărtăşită şi altora. Inspectorul general a apreciat faptul că I.S.U. Suceava a reuşit să-şi îndeplinească foarte bine atribuţiile, în condiţiile unui buget de austeritate şi a mulţumit organelor locale pentru implicare şi pentru tot sprijinul acordat în bunul mers al activităţii inspectoratului sucevean, aceea de a fi totdeauna în slujba cetăţenilor.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

Plt.maj.

Alin Găleată

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro