Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

COMITETUL LOCAL  PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ RĂDĂUȚI A HOTĂRÂT

Articolul nr. 1. (1) În interiorul zonei de protecție, instituită conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 6 din 30.03.2020, pe teritoriul municipiului Rădăuți, în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxi, în toate zonele și spațiile publice și în spațiile comerciale – purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constă în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.

(2) Măsura  prevăzută la alin.1 se aplică și pentru autoturismele proprietate personala, dacă sunt cel puțin doi participanți la trafic, iar aceștia nu locuiesc împreună.

Articolul nr. 2. Conducătorii mijloacelor de transport în comun nu permit cetățenilor accesul în mijloacele de transport fără mijloace de protecție minimale.

Articolul nr. 3. (1)  La intrarea în instituții publice și autorități publice locale vor fi asigurate măsuri de protecție pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus, respectiv:

–  Asigurarea unui preș îmbibat cu soluție de dezinfectare – cloramină la intrarea pe căile de acces principale în clădire;

  • Asigurarea mijloacelor de dezinfecție, prin punerea la dispoziție personalului propriu și persoanelor din exterior care au acces în instituție, a flacoanelor cu soluții de dezinfectare și a prosoapelor de hârtie;
  • Asigurarea la nivelul instituțiilor și sediilor autorităților publice locale a cantităților necesare de săpun antiseptic și dezinfectant, a materialelor de protecție – măști respectiv mănuși, în cantități suficiente pentru a asigura nevoile angajaților, respectiv a persoanelor care intră în instituție.

(2) Administratorii și deținătorii spațiilor comerciale și ai altor locații în care există flux de persoane sunt obligați să monteze preșuri îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în aceste spații.

(3) Conducătorii instituțiilor, autorităților publice locale, administratorii și deținătorii spațiilor comerciale și a altor locații răspund de implementarea acestor măsuri de prevenire la nivelul entităților pe care le conduc/administrează.

Articolul nr. 4. Măsurile stabilite au caracter de obligativitate și vor fi aplicate în toate zonele și spațiile publice și comerciale de către întreaga categorie de persoane, indiferent de simptomatologia acestora, începând cu data de 06.04.2020.

Articolul nr. 5. Unitățile spitalicești din municipiul Rădăuți sunt obligate să verifice existența și funcționarea grupurilor electrogene proprii, precum și să dețină rezerve de consum de apă pentru 1-3 zile, potrivit dispozițiilor legale incidente. Aceste aspecte vor fi raportate furnizorilor de servicii în cauză.

PREȘEDINTELE COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ RĂDĂUȚI,

PRIMAR,

 TATAR NISTOR

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro