Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Colegiul Național,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a fost premiat la Forumul proiectelor S.N.A.C-etapa județeană

Să oferi ajutor necondiționat, fără sa aștepți recompensă, să oferi un dar din tot sufletul știind că astfel aduci bucurie unui copil, unui adult, sau să oferi doar o îmbrățișare prin care să risipești norii din gândurile cuiva, poate fi o definiție a voluntariatului.
Dar voluntariatul poate fi și mai mult decât atât…Poate fi o lume care îți oferă bucurie, mulțumire și împlinire sufletească, în care ajungi să descoperi oameni noi, cu povești interesante și poți să conștientizezi și să apreciezi și mai mult ceea ce ai.
Despre toate acestea au învățat elevii și profesorii de la Colegiul Național,,Eudoxiu Hurmuzachi,,Rădăuți în anul școlar ce a trecut, participând cu mult interes la toate proiectele din cadrul S.N.A.C .
Și ca o încununare a tuturor acțiunilor frumoase, pe 29 septembrie 2023 școala noastră a fost premiată în cadrul Forumului proiectelor din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.) „Voluntariat și educație”

Cea mai amplă acțiune de voluntariat -a doua ediție a Campaniei umanitare “Când iubești, dăruiești!”, a avut loc în perioada 5-22 Decembrie 2022 , proiect inclus în S.N.A.C., coordonat de prof. Lăzărescu Luminița (director adjunct), prof. Leon-Postolache Miriam (consilier educativ) și prof. Ciotău Daniela (responsabil S.N.A.C.) și derulat de Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” în parteneriat cu Asociația de Părinți, Consiliul Școlar al Elevilor, Asociația Kiwanis Club Rădăuți și Parohia “Sf. Dumitru” Rădăuți.
Gândurile bune și darurile noastre s-au îndreptat către 72 de familii nevoiașe din Parohia “Sf. Dumitru” Rădăuți, 27 de familii de refugiați de la Centrul regional de cazare pentru solicitanții de azil, din Rădăuți, 120 de copii din Tabăra mobilă pentru refugiați Rădăuți, precum și către copiii de la Casele de tip familial “Universul copiilor” Rădăuți, “Cireșarii” Solca și “Prietenia” Solca.
Sentimentelor reale de bucurie, dragoste, compasiune și empatie, trăite, deopotrivă, de elevii și profesorii implicați în campanie (peste 850 de elevi și 33 de profesori), li s-au adăugat emoțiile, mărturisirile impresionante și experiențele tulburătoare de viață, împărtășite de cei cărora le-am oferit colindele și darurile noastre.
Pe data de 8 martie 2023 a avut loc activitatea de voluntariat-“Vizidom. Bine de la om la om!” – Program intergenerațional, în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, în Patriarhia Română, desfășurat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin Inspector Școlar pentru Religie, prof. Daniela Ceredeev.
Elevi și profesori ai Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, în parteneriat cu Parohia “Sf. Dumitru” Rădăuți, (prin preot paroh Ciprian Juravle și prof. dr. Ariadna Gavra), au oferit, cu iubire și căldură, zâmbete, flori, mărțișoare și gânduri alese, așezate pe felicitări lucrate cu migală, doamnelor din Căminul Pentru Persoane Vârstnice Rădăuți. S-au alăturat, de asemenea, străduinței comune de a aduce puțină bucurie unor doamne din Parohia “Sf. Dumitru”, dar și unor paciente internate la Spitalul Municipal Rădăuți, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a C, a IX-a F, a X-a C, a X-a G și a XI-a E, sub coordonarea prof. dr. Puiu Adrian-Nicolae (director), prof. drd. Lăzărescu Luminița (director adjunct), prof. Leon-Postolache Miriam (consilier educativ), prof. Hrihor Rodica, prof. Chelba Mirela, prof. Halip Beatrice, prof. Puiu Loredana, prof. Băeșu Aspazia, prof. Ciotău Daniela, prof. Anton Elena, prof. Ducra-Simota Irina și Ardelean Mărioara (consilier școlar).

“Existăm temporar prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim”.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro