Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Ciuperci confiscate la Vicov

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus au descoperit în microbuzul unui cetățean ucrainean, care s-a prezentat pe sensul de intrare în România, mai multe plicuri, prafuri și comprimate conţinând o ciupercă ce are în componență o substanţă susceptibilă a fi interzisă.

Joi, 26 octombrie, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, conducea un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina, declarând că se deplasează pe ruta Ucraina- România-Spania.

În urma controlului efectuat de către echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, în bagajele personale ale cetățeanului ucrainean au fost descoperite mai multe plicuri şi cutii ce conţineau 400 grame ciuperci (uscate şi sub formă de praf), și 240 comprimate obținute din aceeaşi ciupercă, plantă ce conţine o substanţă inclusă în tabelul în care se regăsesc plantele și substanțele aflate sub control național din Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope.

Drept urmare, întreaga cantitate de ciuperci ce conțin substanţe susceptibile a fi interzise, au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în sau scoaterea din țară fără drept de droguri, precursori, faptă prevăzută de Legea 86/2006 și introducerea sau scoaterea din țară, precum importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, faptă prevăzută de Legea 143/2000.

Plicurile și comprimatele au fost ambalate, sigilate și ridicate în vederea expertizarii, urmând ca la finalul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro