Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Cine-i mai penal?

Zâzanie, ceartă, scandal, apel la 112, plângere depusă la Poliție, cam asta este pe scurt radiografia incidentului petrecut în fața Primăriei Rădăuți, în rolurile principale fiind un deputat și un angajat al Poliției Locale. Până când Primăria va elabora un comunicat oficial de presă rămâne filmul evenimentelor:
La 13.08.2018, ora 17.57, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, au fost sesizați telefonic de către dispecerul Poliției Locale din cadrul Primăriei Municipiului Rădăuți, cu privire la faptul că un grup de persoane au intrat în sediul Primăriei și refuză să părăsească incinta.
De asemenea, la ora 17.59, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, au fost sesizați prin SNUAU 112 de către Prisnel Adrian Claudiu, de 35 de ani, din municipiul Craiova, jud. Dolj, care s-a recomandat a fi deputat USR, sesizând faptul că în sediul Primăriei Rădăuți este un polițist local agresiv.
Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că în fața Primăriei Municipiului Rădăuți se afla un grup de persoane, care erau îmbrăcați cu tricouri de culoare albă cu inscripția „#fără penali în funcții publice”. De asemenea, în fața sediului se afla și un polițist local din cadrul Primăriei municipiului Rădăuți, care avea o discuție cu unul dintre membrii grupului, iar alți doi membri ai grupului filmau incidentul cu telefoanele mobile. După ce conflictul a fost aplanat, polițistul local Gavril Alexandru Mihai, de 31 de ani, din municipiul Rădăuți, a declarat că 4 persoane, membrii ai grupului, au pătruns fără drept în incinta Primăriei Municipiului Rădăuți. De asemenea, cei patru au refuzat să părăsească incinta Primăriei Rădăuți, la solicitările polițistului local.
Un membru al grupului s-a legitimat ca fiind deputat Prisnel Adrian Claudiu. Acesta a declarat faptul că în timp ce se afla cu membrii grupului în fața Primăriei Municipiului Rădăuți și făceau fotografii de grup, i-a fost solicitat de către polițistul local Gavril Alexandru Mihai să se legitimeze. Deputatul Prisnel Adrian Claudiu i-a prezentat polițistului legitimația de deputat, moment în care agentul de poliție locală i-a luat legitimația și a plecat în sediul Primăriei.
Polițistul local a fost urmat în sediul Primăriei de către Prisnel Adrian Claudiu, Lupea Ioana, 47 de ani, din municipiul București, Covaci Andrei, de 36 de ani, din municipiul București și Dincă Laurențiu Marian, de 23 de ani, din comuna Cârșa, jud. Dolj, toți, membrii ai aceluiași grup.
În sediul Primăriei Municipiului Rădăuți, a avut loc o altercație între membrii grupului și polițistul local, în urma căruia polițistul local a reușit să scoată grupul de persoane afară.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunea de „violarea sediului profesional” față de Prisnel Adrian Claudiu, Lupea Ioana, Covaci Andrei și Dincă Laurențiu Marian.
Cei patru membrii ai grupului menționați mai sus, au fost invitați la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde au depus plângeri penale împotriva agentului de poliție locală Gavril Alexandru Mihai, solicitând ca acesta să fie cercetat pentru comiterea infracțiunilor de „ultraj”, „purtare abuzivă” și „distrugere”.
Plângerile urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea analizării și dispunerii de măsuri procedurale.

UPDATE

COMUNICAT DE PRESĂ

14.08.2018

 

 

Instituția Primăriei municipiului  Rădăuți  își exprimă dezacordul față de acțiunea unui ”grup civic”,  considerând  sfidătoare  și provocatoare  atitudinea activiștilor, care au ales  să-și  desfășoare activitatea de strângere a unor semnături în fața primăriei municipiului, în afara orelor de program, care este între orele 08.00-16.00 ,  în absența personalului instituției,  prin  perturbarea traficului rutier,  intrarea fără drept în incinta instituției și intimidarea polițistului local, însoțiți de către  membru  al Parlamentului României , care  se presupune că ar trebui să cunoască regulile de relaționare cu autoritatea publică locală.

În după-amiaza zilei de 13.08.2018 ,  orele 17.40  ,  un grup de activiști civici, dotați cu steaguri  și bannere,  însoțiți de către un deputat USR ,  a staționat  în fața Primăriei municipiului Rădăuți, oprind trecătorii și mijloacele auto,  în vederea strângerii de semnături  în numele grupului de inițiativă “Fără penali în funcții publice”. Această acțiune s-a desfășurat în tot cursul săptămânii trecute, pe teritoriului municipiului Rădăuți, fără a fi stânjenită în niciun fel de către autoritatea publică locală.

Deoarece, prin această activitate , traficul rutier în zonă se aglomera, polițistul local , care era de serviciu în incinta instituției, la intrare, s-a deplasat către acest grup, solicitând date despre activitatea pe care o desfășoară în fața instituției, precum si legitimarea acestora.

Polițistul s-a retras înspre  clădirea instituției, pentru a elibera partea carosabilă, moment în care membrii grupului s-au deplasat către acesta, ostentativ, silindu-l pe polițist să se refugieze în camera în care-și desfășura serviciul ; activiștii au intrat în incinta instituției , fără drept , contrar prevederilor cuprinse în art. 32, lit.c și 98 , alin. 2,  din Regulamentul de ordine interioară al Primăriei Rădăuți, aprobat prin HCL 108/2013  și art. 89 , alin. 1 și 2 din Regulamentul de organizare funcționare al aceleiași instituții , aprobat prin HCL 45/2011,   apoi  în camera destinată executării serviciului de pază, au provocat dezordine , unul dintre aceștia deteriorându-și legitimația,   moment în care polițistul i-a evacuat  din încăpere .

După apelul efectuat la  Poliția municipală, de către polițistul local, un echipaj al poliției municipiului, a luat măsurile legale de restabilire a ordinii, iar activiștii s-au deplasat spre sediul poliției.

 

 

 Primar

NISTOR TATAR                                                                                         Primăria Rădăuți

 

Distribuie și tu
Written By

2 Comments

2 Comments

  1. AdrianRD

    14/08/2018 at 23:24

    Se pare ca și prin primăria Rădăuți sunt penali, simpatizanți ai PSD-ului. Ma bucur ca am plecat din Rădăuți și din România.

  2. Cocochanel

    18/08/2018 at 10:15

    Cum sa fie penal piticul milițian. Nu e nu e!!!!! Dar ceva e sigur muie PSD.muie ALDE MUIE UDMR. Dezamăgit de atitudinea ta domnule primar. La urm alegeri veti plati toți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro