[foogallery id=”2314″]
Parcurile, erau odinioară mândria rădăuțenilor, adevarate locuri de promenadă. Fie că ascultau fanfara din foișor sau cumpărau ziare de la chioscul lui Goraș, în clipele de liniște, locuitorii micului orășel cu aspect de burg austriac, obișnuiau să iasă la șpațir. Pe lângă cele două parcuri centrale, mai era Grădina de Vară sau parcul de la Gara Mică, unde este astăzi statuia lui Bogdan și Grădina de Tir, cu ștrand, cu scenă, păuni și căprioare, pe unde-i astăzi parcul ZOO. Parcul Alexandru Sahia, a apărut prin 1960, lacul de aici fiind pe atunci o adevărată atracție pentru îndrăgostiți. Pe lac, te puteai plimba cu barca, copiii pescuiau și iarna patinajul nu ținea cont de vârstă sau de modă, de la patine din lemn până la demontabile, care se fixau cu cheie de bocanci. Timpul a schimbat vremurile și din păcate parcul Alexandru Sahia a beneficiat de una din cuceririle revoluționare numită concesiune, purtat prin litigii și temeiuri legale datorită cărora a ajuns în scurt timp o paragină de prost gust, umplută cu beton, ce s-a surpat, nu sub greutatea zăpezii, ci a indolenței, nepăsării, și proastei administrări. Nostalgici, unii trecători se întrebă a cui e vina? A noastră evident! A noastră, a celor care le-am permis unora să facă ce-au făcut iar altora ce ar fi trebuit să facă.
Avocado
06/03/2018 at 22:06
De când toți parvenitii au început să muște câte o bucățică de oras , de când toți taranoii cu bani si muci pe mâneca isi dau cu ideile în conducerea orașului se transformă orașul într-o mahala după interesele lor. După lac urmează maghernitarea centrului si tiganizarea, cu bună stiinta, prin ei învățându-i se spaga .
Mihai
07/03/2018 at 07:17
Regateni imputiti, bulbaci si titani, astia conduc radautul si împart spagile i tre ei. Primaru sa demoleze gunoiul ăla dacă are sânge în instalație dar este si el pătat.