Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Caravana Centenarului 2018

Pe data de 23 mai, Consiliul Județean Suceava împreună cu Primăria Municipiului Rădăuți organizează o serie de manifestări cuprinse în Proiectul de dezbatere publică „Caravana Centenarului 2018”, având ca temă „Zestrea Bucovinei 1918”.

Programul va debuta  la ora 10:00, prin dezvelirea a două plăci comemorative, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și  la sediul Primăriei.

De la ora 12:00, în incinta Sălii de Festivități a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” va avea loc o sesiune de comunicări științifice,  susținută de către reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și de către reprezentanți ai minorităților din zonă. De asemenea, începând cu ora 14:30, profesorul doctor Mihai Iacobescu își va lansa cartea „Scrisori din Bucovina”.

În cea de-a treia parte a programului, vor avea loc activități în mai multe locuri din oraș. De la ora 16:00 și până la ora 20:00, în Foișorul din Parcul Central va avea loc un concert de muzică veche, susținut de către formații de la Centrul Cultural Bucovina  și Casa de Cultură  din Rădăuți. În același timp, se vor dezvălui alte două plăci comemorative, la clădirea fostului hotel din Piața Unirii (fosta Prefectura)  și la Casa Parohială din Ansamblul Bisericii „Sfântul Nicolae” (Mănăstirea Bogdana) Rădăuți.

Începând cu ora 17:30 se va organiza o promenadă în Centrul Vechi al municipiului, în cadrul căreia se vor prezenta clădirile  care posedă o importanță istorică.

Activitățile menționate se adresează tuturor persoanelor interesate de momentul celebrat, participarea fiind gratuită, deschisă tuturor rădăuțenilor care își doresc să  intre în contact cu invitații și să fie prezenți la manifestări.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro