Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Capturi de țigări la Ulma și la Siret

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni specifice, desfășurată la frontiera de nord, peste 29.000  pachete cu țigări, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. O parte din întreaga cantitate de ţigări a fost transportată de către contrabandişti cu snowmobilul peste frontieră.  

În ziua de 3 februarie polițiștii au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Ulma, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase și pentru reținerea persoanelor în cauză, au efectuat somaţiile legale prin voce şi pentru că acestea nu s-au supus, a fost executat 1 foc de avertisment în plan vertical. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, abandonând coletele și fugind spre localitatea Ulma. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, procedându-se totodată la verificarea și supravegherea zonei. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 9 colete cu țigări care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii au rezultat aproape 15.000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 175.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

În dimineaţa zilei de 4 februarie la nivelul Sectorului P.F. Şiret, polițiștii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, câteva persoane care transportau peste frontieră de stat, din Ucraina în România, mai multe colete voluminoase.
Imediat, un echipaj mobil a acţionat pentru reţinerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.
În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, luându-se totodată măsuri de cercetare şi verificare a zonei.
La faţa locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonat un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina şi mai multe colete cu țigări.
Autovehiculul folosit la activitatea infracţională şi ţigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat 8.000 de pachete cu țigări.
Microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 93.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.
Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro