Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele cu video

captura de tigari

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, în urma cărora au descoperit şi confiscat 29.772 pachete cu ţigări, în valoare de peste 293.000 de lei, iar trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ieri, 16 ianuarie a.c., la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, lucrătorii noştri au observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, jud. Suceava, un microbuz, marca Renault, care nu-şi justifica prezenţa în zonă. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au îndreptat spre microbuzul în cauză, înmatriculat în jud. Suceava, cu intenţia de a-l intercepta, şoferul autovehiculului, s-a dat jos din microbuz şi a fugit de la faţa locului. Drept urmare, s-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii conducătorului auto. Ulterior acesta a fost identificat ca fiind cetăţeanul român, C. Sorin de 33 de ani, domiciliat în jud. Suceava. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura conducerii autovehiculului la sediul sectorului, unde în urma unui control amănunţit efectuat, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 12.280 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 123.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în cauză, în valoare de 16.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, iar C. Sorin este cercetat de către lucrătorii noştri pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă. În continuare, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au desfăşurat, tot ieri, în jurul orei 13.00, în cooperare cu Poliţia Rurală Brodina, încă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenineţă ucraineană. Astfel, echipa mixtă a observat, în două anexe ale unei locuinţe de pe raza localităţii Straja, mai multe colete cu ţigări. Cu acordul proprietarului Ioan B., echipa de control a verificat cele două anexe, astfel fiind descoperite 15 colete cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 14.072 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 140.000 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată în cadrul acţiunii a fost descoperit abandonat un autoturism despre care lucrătorii noştri deţin indicii că a fost folosit la activitatea infracţională. Maşina, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

* Tot lucrătorii din cadrul Sectorului PF Brodina împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vişeu de Sus, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat 6 baxuri care conţineau 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă Federaţia Rusă în valoare de 30.000 lei.

În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* În data de 16.01.2014, în jurul orei 10.00, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, Iurie R., domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând autoturismul marca Volkswagen Transporter. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă, în podeaua autoturismului şi în zona banchetei spate, 420 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 512 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către organele vamale cu amendă în cuantum 5.000 lei.

* Tot lucrătorii din cadrul Sectorului PF Brodina împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vişeu de Sus, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat 6 baxuri care conţineau 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă Federaţia Rusă în valoare de 30.000 lei.În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* În data de 16.01.2014, în jurul orei 10.00, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, Iurie R., domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând autoturismul marca Volkswagen Transporter. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.  Astfel, a fost descoperită ascunsă, în podeaua autoturismului şi în zona banchetei spate, 420 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 512 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către organele vamale cu amendă în cuantum 5.000 lei.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro