Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Aproximativ 30.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, la frontiera verde, pe comunicații și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, aproximativ 30.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 330.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

   

* În data de 13.09.2018, în jurul orei 09.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei  Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean A.D., în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bancheta din spate şi bara de protecţie spate a autoturismului, cantitatea de 1.476 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Tot ieri, 13 septembrie a.c., în jurul orei 04.45, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean R.K., în vârstă de 19 ani, conducând un autoturism marca Opel, înmatriculat în Polonia.

Acționând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în pragurile mașinii, cantitatea de 305 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 2.596 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferii au fost sancţionaţi contravenţional. Totodată, cele două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea confiscării, deoarece aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

De asemenea, față de cei doi cetățeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

 

*În data de 12 septembrie a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea unui imobil de pe raza localității Brodina de Sus, județul Suceava, mai multe persoane în timp ce descărcau din două autoturisme de teren mai multe colete și le încărcau într-un alt autoturism.

În momentul în care persoanele au observat echipajul mobil al poliției de frontieră, s-au urcat în două dintre autoturismele de teren şi au demarat în trombă pe drumurile forestiere din apropiere, iar cel de-al treilea autoturism marca Audi înmatriculat în Bulgaria a fost abandonat.

Din primele verificări, în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Imediat, s-a trecut la verificarea şi cercetarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice, ocazie cu care la scurt timp colegii noştri au descoperit abandonate mai multe colete cu ţigări şi unul din autoturismele de teren folosite la activitatea infracţională.

Cele două autoturisme şi ţigările au fost duse la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.660 pachete cu țigări,  de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 230.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria, în valoare de 3.500 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro