Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Aproximativ 10.000 pachete cu țigări, în valoare de  peste 115.500 lei, confiscate 

Marți, 13 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre localitatea Sadău, comuna  Brodina. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit spre Ucraina. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

În zona respectivă poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 52.533 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot, ieri, 13 octombrie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Lupcina, jud. Suceava, două persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceştia au abandonat coletele și au fugit spre  localitatea Lupcina.

Pe timpul acţiunii de reţiere a persoanelor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă  contrabandiştii nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate.

În urma cercetării zonei poliţiştii de frontieră au descoperit şase colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.390 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 63.063 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea  persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

În ambele cazuri, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre producerea evenimentului de frontieră, în vederea cercetării în comun a cazurilor.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

Anunturi

cu generator de ioni negativi, telecomandă  și temporizator. 350 lei VideoStudio-Producție Rădăuți tel:072.898.5298 Distribuie și tu

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro