Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

Aproape 1.000 de elevi și profesori reuniți într-o acțiune de ecologizare comună, unică în Rădăuți

 

Marți, 25 aprilie, a avut loc o acțiune de ecologizare, unică în mun. Rădăuți și, probabil, în județul Suceava. Parte din programul Săptămâna Verde, activitatea de ecologizare este rezultatul colaborării dintre asociația Rădăuțiul Civic și școlile din Rădăuți.

Începând cu ora 10.00, orașul Rădăuți a fost împânzit de aproape 1.000 de elevi, însoțiți de cadre didactice și coordonați de voluntarii Rădăuțiul Civic. Participanții la acțiunea comună de ecologizare, elevi de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a, au ocupat orașul, în principal în zonele apropiate școlilor de unde provin, și au curățat spațiile verzi, străzile.

Acțiunea comună de ecologizare este rezultatul unui acord încheiat între Asociația Rădăuțiul Civic și școlile din Rădăuți care desfășoară Săptămâna Verde în perioada 24-28 aprilie 2023. Apelul a fost adresat către școlile ”Mihai Eminescu”, ”Bogdan Vodă” și școala specială ”Sf. Stelian”. Asociația le-a propus să organizeze în comun o activitate de ecologizare. În urma răspunsului pozitiv al celor trei școli, 575 de elevi din 20 clase de la școala ”Mihai Eminescu”, 305 de elevi din 11 clase de la școala ”Bogdan Vodă” și 80 de elevi de școala specială ”Sf. Stelian”, toți însoțiți de cadre didactice și coordonați de 25 de voluntari Rădăuțiul Civic și-au dat întâlnire pe străzile din Rădăuți.

Timp de peste două ore copiii au cutreierat străzile din orașul lor și i-au văzut o altă față, nu cea mai plăcută. Însă prin contribuția lor, orașul a devenit mai curat. La finalul activității  de ecologizare au fost strânși zeci de saci de gunoi.

”Când ne-am gândit la această activitate nu ne-am așteptat să existe un interes atât de mare din partea școlilor. O participare atât de numeroasă este un semn că adolescenții și copiii au înțeles că este în responsabilitatea și puterea fiecăruia dintre noi să avem un oraș curat” a declarat Marga Tcaciuc, coordonator social-educațional în cadrul asociației Rădăuțiul Civic.

Materialele necesare ecologizării (saci de gunoi, mănuși), dar și apă și dulciuri pentru participanți au fost oferite de asociație. Acțiunea de ecologizare a avut loc cu aprobarea Primăriei Municipiului Rădăuți și a fost sprijinită de Servicii Comunale, care la finalul acțiunii de ecologizare a ridicat toți sacii de gunoi.

Asociația Rădăuțiul Civic

Președinte, Luca Ciubotaru

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro