Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI

10.000 pachete cu ţigări în valoare de peste 124.000 lei confiscate de polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 24 iunie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu colegii din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră au observat, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, mai multe persoane care transportau colete voluminoase si se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

În momentul observării echipajului poliției de frontieră, persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite patru colete cu ţigări care au fost transportate la sediul STPF Suceava unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.835 pachete cu țigări.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 79.969 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.30, o acţiune pentru combaterea contrabandei, în urma căreia au observat, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care transportau colete voluminoase. Lucrătorii noştri au acţionat pentru reţinerea acestora, au somat persoanele prin voce şi, pentru că acestea nu s-au supus somaţiilor, au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare. Persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre localitatea Straja. Imediat, au fost dispuse măsuri pentru depistarea tuturor persoanelor implicate precum şi supravegherea și cercetarea zonei.

La faţa locului au fost descoperite opt colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.820 pachete, în valoare de 44.694 lei.

În ambele cazuri, cantităţile de țigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, dar şi trecere ilegală a frontierei de stat, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

STIRI

Consiliul Local Rădăuți a adoptat marți,  cu 11 voturi, un proiect de hotărâre pentru revocarea membrilor consiliului de administrație ai  Servicii Comunale SA. Consilierul...

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro