Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ultimele

ZIUA EUROPEANĂ 112

112 e un adevărat salvator de vieţi.

În prezent, serviciile de urgenţă 112 din majoritatea Statelor Membre pot să identifice locaţia de unde se sună, chiar dacă apelantul nu ştie exact unde se află. Acest serviciu de identificare a locaţiei apelantului poate să fie de ajutor celor care au probleme şi nu ştiu exact unde sunt. Când circulaţi în străinătate aţi observat cât este de dificil să explici cuiva unde să vă găsească la un moment dat, în special când sunteţi sub presiune. Serviciul respectiv poate economisi timp valoros … şi salva vieţi.

 

 

Numărul european de urgenţă 112 a fost lansat în 1991 pentru a oferi un serviciu unic pentru apelurile de urgenţă disponibil în toate Statele Membre, în plus faţă de numerele naţionale de urgenţă, cu scopul de a spori disponibilitatea serviciilor de urgenţă, în special pentru persoanele care călătoresc în Statele Uniunii Europene. Începând cu 1998, Statele Membre sunt obligate, în temeiul reglementărilor comunitare, să garanteze că toţi utilizatorii serviciilor de telefonie fixă şi mobilă pot apela gratuit serviciul 112.

 

Din 2003, operatorii de telecomunicaţii au obligaţia de a furniza serviciilor de urgenţă informaţii privind localizarea apelantului pentru ca acestea să poată ajunge rapid la victimele accidentelor. Statele Membre trebuie, de asemenea, să asigure o mai bună informare a cetăţenilor cu privire la serviciul 112.

Din decembrie 2008, cetăţenii Uniunii Europene au posibilitatea de a apela gratuit la serviciile de urgenţă din orice punct al Uniunii Europene formând 112, atât de la telefoanele mobile, cât şi de la cele fixe. Cu toate acestea, doar unul din patru europeni ştie că acest număr salvator este disponibil şi în alte State Membre, iar aproape trei din zece persoane care l-au utilizat în alt stat decât cel de reşedinţă s-au confruntat cu probleme de limbă.

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţări în aprilie 2005.

Comisia, Parlamentul European şi Consiliul au declarat ziua de 11 februarie – „Ziua Europeană 112″, în încercarea de a aduce la cunoştinţa publicului larg informaţii despre acest serviciu şi de a determina autorităţile naţionale să sporească capacităţile plurilingve în interiorul acestuia.

Anul acesta, pentru prima dată de la darea în folosinţă a numărului 112 în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale marchează acest eveniment.

112 este numărul unic de urgenţă care poate fi apelat în toate cazurile în care incidentele au sau pot avea un efect negativ asupra persoanelor, a mediului sau a proprietăţii şi necesită intervenţia imediată a Ambulanţei, Poliţiei, Pompierilor, Jandarmeriei.

Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi în întreaga Uniune Europeană.

 

Compartiment Informare şi Relaţii Publice, I.S.U.

Cpt. Dan Baltaru

 

Distribuie și tu
Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alte articole

Ultimele cu video

Vezi care sunt țările participante, în acest an, la Festivalul Internațional de Folclor „ARCANUL” și cu ce trupe a semnat contract Primăria pentru zilele...

STIRI

Anul acesta prin grija administrației locale, Zilele municipiului Rădăuți se vor desfășura după un program de o amploare fără precedent. Pentru prima dată Mănăstirea...

STIRI

Dis de dimineață, pescarii și-au ocupat locurile pe standuri, au preparat momelile, au testat adâncimea și distanța iar la ora 9.00 un claxon lung...

bijuterii
nadă
pescuit

Cancan Rădăuțean înființat în 1999 ; Copyright © 2022 radautiziar.ro | made by revomarketing.ro